ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ | Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019

Κ. Ζέρβας: Στόχος η μέγιστη δυνατή συναίνεση στο δημοτικό συμβούλιο


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Ζέρβας: Στόχος η μέγιστη δυνατή συναίνεση στο δημοτικό συμβούλιο

«Είναι μία ισχυρή εντολή από τη μία και από την άλλη μία πολύ μεγάλη ευθύνη απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της πόλης. Στόχος της παράταξής μας είναι να λύσουμε αυτά τα μεγάλα προβλήματα που χρονίζουν» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης για την νίκη του στις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Θεσσαλονίκης ως υποψήφιος δήμαρχος. Ο Κ. Ζέρβας αναδείχθηκε τελικός νικητής με 66,9% επί του Νίκου Ταχιάου, που είχε την πρωτιά στον πρώτο γύρο. Στον δεύτερο γύρο των εκλογών ο Ν. Ταχιάος έλαβε το 33,21% των ψήφων.


«Αυτή η μεγάλη πλειοψηφία δίνει μια εντολή συναίνεσης και σύνθεσης και εκεί ακριβώς θα εστιάσω όχι μόνο από την 1η Σεπτεμβρίου αλλά όλο αυτό το διάστημα για να μπορέσουμε να διοικήσουμε την πόλη, όπως θέλουν οι Θεσσαλονικείς. Οι πολίτες έστειλαν ένα μήνυμα: ασχοληθείτε με τα προβλήματα και αφήστε τα άλλα πίσω» τόνισε.

Ο ίδιος απέδωσε την νίκη του στο ότι εστίασε στην αυτοδιοικητική ατζέντα με την οποία, όπως είπε, ασχολείται εδώ και 9 χρόνια. «Κάποια χρόνια ως διοίκηση και κάποια άλλα απέναντι, είχα έναν λόγο για τα αυτοδιοικητικά. Οι Θεσσαλονικείς εκτιμούν όταν σε βλέπουν μονίμως δίπλα τους, όταν ξέρουν ότι δεν έχεις κρυφή ατζέντα και εκτιμούν ότι την εμπιστοσύνη τους δεν την χρησιμοποιείς για να την εκταμιεύσεις σε άλλο πόστο. Εγώ το είχα δηλώσει ευθαρσώς ότι ξεκίνησα από την πόλη και στην πόλη σκοπεύω να συνεχίσω» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις συνεργασίες που θα προκύψουν στο δημοτικό συμβούλιο εξήγησε ότι «ο δήμαρχος δεν παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης ούτε δέχεται πρόταση μομφής κα μπορεί να λειτουργήσει ως δήμαρχος και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της πόλης». «Στόχος είναι να υπάρχει η μέγιστη δυνατή συναίνεση αλλά δεν πάμε σε μια λογική να μαζέψουμε τα κουκιά για να βγουν 25» είπε ακόμη, επισημαίνοντας ότι «σε κάποιες συνεδριάσεις θα χρειάζεται να συζητήσουμε, να διαφωνήσουμε, είναι κάτι υγιές»

Χαρακτήρισε δίκαιη την κριτική που ασκούσε τα τελευταία χρόνια στον νυν δήμαρχο Γ. Μπουτάρη τονίζοντας ότι «την τελευταία περίοδο της διοίκησής του έδειχνε ότι δεν είχε την πλειοψηφία. Οι αρνητικές ψήφοι έρχονταν μετά από συζήτηση. Στο δημοτικό συμβούλιο δεν πάμε απλώς για να είμαστε παρόντες, πάμε για να συζητούμε και να διαφωνούμε.  Η εμπειρία δείχνει ότι τα προβλήματα υπάρχουν σε συγκεκριμένες αποφάσεις, σε κρίσιμες συνεδριάσεις».

«Για μένα είναι εξαιρετικό εφόδιο ότι εκλέχτηκα με μία μεγάλη πλειοψηφία που προέρχεται λίγο πολύ απ`όλες τις παρατάξεις που δείχνει ότι υπάρχει μια ευρεία συναίνεση στην προσωπικότητά μου και στην ατζέντα μου. Ξεκινάμε από αυτό. Δεν θα πάμε στη λογική των παζαριών. Ήδη 3 παρατάξεις έχουν δηλώσει ότι θα συνεργαστούν μαζί μου ενώ και από την παράταξη του κ. Βούγια δέχτηκα την στήριξη ενεργών δημοτικών συμβούλων» κατέληξε.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο