ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ | Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019

Σ. Γεωργίου: «Ευτυχώς βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τον Παπαμακάριο»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Σ. Γεωργίου: «Ευτυχώς βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τον Παπαμακάριο»

Την κακοποίησή της από τον Μανώλη Παπαμακάριο καταγγέλλει η Μαντώ Τζαβάρα. Η πρώην σύντροφος του διεθνή μπασκετμπολίστα, μέσα από σοκαριστικές φωτογραφίες που δημοσιοποίησε, κάνει λόγο για βαρύ ξυλοδαρμό από τον γνωστό αθλητή, καταγγέλλοντας μάλιστα πως έχουν προηγηθεί ακόμη έξι με επτά περιστατικά βίας. Ο δικηγόρος της, Σταύρος Γεωργίου, μίλησε στο Κόκκινο και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» με την Αλέκα Ζουμή επιβεβαιώνοντας πως η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, έπειτα από τη μήνυση που κατέθεσε η εντολέας του.


 

«Η ανάμειξη που έχω είναι να συντάξω ένα κείμενο μηνύσεως με βάση τα όσα μου είπε η εντολέας μου για την συμπεριφορά σε βάρος της, την άσκηση σωματικής βίας σε βάρος της και βέβαια να κάνω τις απαραίτητες κινήσεις για την κατάθεση της μήνυσης, παραλαβής σημειώματος της αστυνομίας για εξέτασή της από την ιατροδικαστή της πανεπιστημιακής έδρας την καθηγήτρια κ. Σπηλιοπούλου, την λήψη των αντιγράφων από το ιατρικό κέντρο της νοσηλείας της και των εξετάσεών της τα οποία κατατέθηκαν και στην κ. ιατροδικαστή προκειμένου να σχηματίσει την πλήρη έκθεσή της.

Πρόκειται σαφώς για περί μιας επίθεσης που δεν τιμάει οποιονδήποτε σε βάρος μιας γυναίκας, είναι ένα περιστατικό βίας κατά γυναικός που θα έπρεπε να έχει ήδη ξεσηκώσει τις γυναικείες οργανώσεις, η εντολέας μου βρήκε το θάρρος και το κατήγγειλε δημόσια άσχετα από τα προσωπικά της αισθήματα για την υπόθεση αυτή αλλά δεν μπορούσε να μην καταγγείλει ένα τέτοιο περιστατικό.

Οι ισχυρισμοί της άλλης πλευράς περί αυτοτραυματισμού νομίζω ότι είναι τουλάχιστον αστείοι. Ισχυρίζεται ότι έγινε ένας καυγάς αλλά δεν έγιναν όλα αυτά τα πράγματα. Εγινε και μια ανάρτηση από δημοσιογράφο φιλικά προσκείμενο στον κύριο ο οποίος είπε ότι θα πρέπει να ερευνηθεί σοβαρά το ενδεχόμενο του αυτοτραυματισμού. Βέβαια η ύπαρξη της ιατροδικαστικής έκθεσης σε δυο τρεις μέρες είναι σαφής διότι η ιατροδικαστική επιστήμη έχει την δυνατότητα να προβλέψει όχι μόνο τα χτυπήματα αλλά και τον τρόπο και τα μέσα με τα οποία αυτά επήλθαν και βέβαια θα λύσει το θέμα για να μην απαντούσε επί θεμάτων τα οποία δεν στέκουν. Είναι αμαρτία, είναι ντροπή μια τέτοια βίαιη επίθεση από έναν εύρωστο άνδρα κόντρα σε μια αδύναμη γυναίκα. Τι άλλο να πει κανείς;

Για το εάν έχει υπάρξει καταγγελία και στο παρελθόν:

«Είχε κάνει μια ανάρτηση το Πάσχα και βρέθηκε μάλιστα και ένα κάταγμα στη μύτη το οποίο συνάδει χρονικά με την τότε επίθεση, η οποία δεν έφτασε στην δικαιοσύνη διότι τον συγχώρησε όπως είπε, ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη δημόσια και το θέμα έληξε εκεί. Δυστυχώς γιατί αν είχε λήξει από τότε οριστικά δεν θα είχαμε τα τωρινά τα χειρότερα. Συνήθως, δυστυχώς, οι γυναίκες δεν καταγγέλλουν τα περιστατικά βίας, είτε κάτω από το βάρος των συναισθημάτων, είτε λόγω φόβου. Αν όλες αυτές οι κακοποιήσεις είχαν καταγγελθεί και τιμωρηθεί από τις αρχές, οι οποίες δικαστικές αρχές έχουν και ιδιαίτερη ευαισθησία και προβλέπουν και ταχύτερη διαδικασία στις υποθέσεις αυτές, ίσως η κοινωνία μας να είχε κάνει ένα βήμα προς την Ευρώπη, δυστυχώς είμαστε πίσω για λόγους διάφορους, δυστυχώς δεν καταγγέλλονται πολλά και πολύ λιγότερα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για να ξέρει κανείς ότι όχι μόνο θα τιμωρηθεί από την δικαιοσύνη αλλά θα εκτεθεί και δημόσια στον επαγγελματικό του χώρο, δυστυχώς είναι αναγκαίο για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο. Οσο κι αν μιλάμε για ισότητα των δύο φύλων υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις που τα δύο φύλα δεν είναι ίσα. Πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά γιατί δεν πρόκειται να σταματήσουν».

Προς το παρών το αστυνομικό τμήμα Κηφισιάς συλλέγει το αποδεικτικό υλικό, περιμένει την ιατροδικαστική έκθεση και τα χαρτιά του νοσοκομείου, θα προσκομίσουμε κι εμείς απειλητικά μηνύματα, φωτογραφίες από το συμβάν γιατί όταν θα φτάσουν στον εισαγγελέα θα χουν περάσει οι εικόνες και καλό είναι να τις δει ο κ. εισαγγελέας.Κατήγγειλε επίσης πως κάποια χρήματα που είχε εκεί δεν τα βρήκε μετά αλλά η καταγγελία της αυτή δεν συνδέεται με την άσκηση της βίας. Δυστυχώς εκείνη μιλάει για έναν άνθρωπο πολύ καλό παιδί αλλά βίαιος χαρακτήρας και αυτό αποδεικνύεται. Μιλάει για 6-7 περιστατικά βίας από τον Δεκέμβριο και μετά».

Για το γεγονός πως πρόκειται για έναν πολύ γνωστό αθλητή: «Δεν ξέρω και τι θα κάνουν και οι αρμόδιες αθλητικές αρχές, εγώ έχω μερικά γεγονότα τα οποία βλέπω, οι λεπτομέρειες θα φανούν στην πορεία από την έρευνα την οποία θα κάνει τόσο η αστυνομία, όσο και η εισαγγελία στην συνέχεια. Το θέμα είναι σαν γεγονότα δεν πρέπει να υφίστανται και πρέπει να αντιμετωπιστούν από την ελληνική πολιτεία και την ελληνική κοινωνία αποτελεσματικά. Οι γυναίκες είναι οι μανάδες μας, μεγαλώνουμε κορίτσια, κανείς δεν θα ήθελε να έχει μία τέτοια τύχη η μητέρα του, η αδελφή του, το παιδί του».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο