ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ | Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019

Ζ. Κόκαλου: «Όταν τα προσφυγόπουλα νιώθουν ασφάλεια, ανθίζουν και επιστρέφουν το καλό»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Ζ. Κόκαλου: «Όταν τα προσφυγόπουλα νιώθουν ασφάλεια, ανθίζουν και επιστρέφουν το καλό»

Παγκόσμια ημέρα προσφύγων η σημερινή και η υπεύθυνη επικοινωνίας της ΑΡΣΙΣ, Ζωή Κόκαλου μιλάει στο Κόκκινο και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» τόσο για το περιστατικό που έλαβε χώρα στην Αιανή Κοζάνης όσο και για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από σήμερα μέχρι την Κυριακή από την ΑΡΣΙΣ και άλλες οργανώσεις για να σταλεί το μήνυμα της επανένταξης. «Ζούμε μαζί, δημιουργούμε μαζί» είναι το σύνθημα των δράσεων που περιλαμβάνουν συζητήσεις, εικαστικά, ποδόσφαιρο, μέχρι και επίδειξη μόδας.


«Το πρώτο περιστατικό είναι ένας καυγάς εφήβων μεταξύ παιδιών που φιλοξενούνται στη δομή της ΑΡΣΙΣ και παιδιά της περιοχής, υπήρξε μια διένεξη και άναψαν τα αίματα, ένας από τους ντόπιους νεαρούς μεταφέρθηκε προληπτικά και έπειτα ξεκίνησε το δεύτερο περιστατικό όταν μια ομάδα κατοίκων πήγε έξω από το ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται οι ανήλικοι πρόσφυγες, προπηλάκισε συναδέλφους , προξένησε ζημιές και χτύπησε και παιδιά που δεν ήταν στο περιστατικό του καυγά και κοιμόντουσαν στα δωμάτιά τους.

Αυτό από μόνο του είναι ανησυχητικό. Πρέπει να πούμε βέβαια ότι η περιοχή έχει πλούσια παράδοση και στα ανθρώπινα δικαιώματα όπου δρα μια αυτόνομη ομάδα της Αρσις εδώ και πολλά χρόνια και με αυτόνομο αντιρατσιστικό φεστιβάλ. Πρέπει να μείνουμε στο ότι η τοπική κοινωνία μεγαλώνει μαζί μας αυτά τα παιδιά, δεν υπάρχουν τα δικά τους παιδιά και τα δικά μας παιδιά, όλα τα παιδιά, όλοι οι ανήλικοι, όλα τα άτομα που χρειάζονται υποστήριξη και προστασία είναι παιδιά όλων μας και εμείς αισθανόμαστε ότι και τα σχολειά της περιοχής και η τοπική κοινωνία τα έχει βοηθήσει να αισθάνονται ασφαλή.

Όταν ένας καυγάς μεταξύ ανηλίκων μετατρέπεται σε τάγμα εφόδου, εκεί πρέπει να ανησυχούμε αλλά και να έχουμε αυξημένα αντανακλαστικά να εμπιστευθούμε την τοπική κοινωνία που μπορεί να το αυτορυθμίσει», είπε μεταξύ άλλων.

Για τις εκδηλώσεις που ξεκινούν σήμερα για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, η υπεύθυνη επικοινωνίας της ΑΡΣΙΣ, έστειλε το μήνυμα: «Ζούμε μαζί, δημιουργούμε μαζί».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο