ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ | Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019

Β. Μανωλόπουλος: «Τα προσφυγόπουλα να παίξουν μπάλα όπως όλα τα παιδιά»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Β. Μανωλόπουλος: «Τα προσφυγόπουλα να παίξουν μπάλα όπως όλα τα παιδιά»

Το ποδόσφαιρο ως μέσο κοινωνικής ένταξης χρησιμοποιεί η Οργάνωση Γη σε συνεργασία με το Barca Foundation για προσφυγόπουλα διαμένουν σε δομές φιλοξενίας. Ο υπεύθυνος του προγράμματος Βαγγέλης Μανωλόπουλος στον Σκαραμαγκά και τον Ελαιώνα μίλησε στο «Σκορ στο Κόκκινο» και την Αλέκα Ζουμή για το FutbolNet και όλες τις άλλες δράσεις της οργάνωσης που έχουν ως στόχο να διευκολύνουν την ένταξη και ενσωμάτωση των προσφύγων με εργαλείο μια μπάλα.


«Το πρόγραμμα ξεκίνησε στον Σκαραμαγκά το 2017 και από το 2019 έχουμε επεκταθεί στον Ελαιώνα, ενώ τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουμε και ένα καλοκαιρινό πιλοτικό πρόγραμμα σε γήπεδο της Αθήνας με ασυνόδευτα ανήλικα που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας ανηλίκων. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την κοινωνική ενδυνάμωση των παιδιών, στο πρόγραμμά μας έχουμε αγόρια και κορίτσια 7-17 ετών, σκεφτείτε ότι μόνο την εφετινή περίοδο περισσότερα από 100 κορίτσια έχουν ενδιαφερθεί, είναι ένα πολύ σημαντικό νούμερο. Εχουμε δει παιδιά που έρχονται στο πρόγραμμα φοβισμένα και αποκλεισμένα και τα βλέπουμε να αναπτύσσονται, να αποκτούν αυτοπεποίθηση και θάρρος. Σκοπός μας δεν είναι να τα κάνουμε αθλητές αλλά να χρησιμοποιήσουμε τον αθλητισμό ως μέσο προκειμένου να αποκτήσουν τα παιδιά δεξιότητες ζωής που θα μπορέσουν να τις χρησιμοποιήσουν σε άλλα περιβάλλοντα», είπε αρχικά.

«Μιλάμε για παιδιά που δεν έχουν αναπτύξει κοινωνική ταυτότητα, αντιμετωπίζουν καθημερινές δυσκολίες και μέσω του αθλητισμού προσπαθούμε να τους δώσουμε αισιοδοξίας, αυτό που ζείτε είναι προσωρινό, υπάρχει ένα καλύτερο αύριο και πρέπει να προσπαθήσετε».

Οσον αφορά στο πρόγραμμα που σχεδιάζεται για το καλοκαίρι, ο κ. Μανωλόπουλος σημείωσε: Θέλουμε να συμμετέχουν 80-100 αγόρια και κορίτσια, θα γίνει σε γήπεδο του Δήμου της Αθήνας τον Ιούλιο, είμαστε στη φάση όπου συγκεντρώνουμε τους συμμετέχοντες. Ως οργάνωση Γη έχουμε κι άλλες πρωτοβουλίες σχετικά με τον αθλητισμό και την ένταξη των προσφύγων όπως την Hope Refugee FC. Αυτό που θέλουμε είναι να δώσουμε την ευκαιρία στα προσφυγάκια να ζήσουν μια εμπειρία και να παίξουν σαν τα παιδιά της ηλικίας τους όπου μαζεύονται με τους φίλους τους και παίζουν ποδόσφαιρο. Αυτή την στιγμή είμαστε στη φάση δημιουργίας και μιας γυναικείας ομάδα και παρότι δεν το περιμέναμε, το ενδιαφέρον είναι πάρα πολύ υψηλό από προσφυγικούς πληθυσμούς γυναικών».

Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο του προγράμματος -υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» - πριν από λίγες μέρες είχε βρεθεί στα καμπ ο διάσημος Γάλλος ποδοσφαιριστής ΛιλιάνΤιράμ, ο οποίος είναι γνωστός για τη δράση του στο μεταναστευτικό.

Την Κυριακή, 23 Ιουνίου, στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί φιλικό παιχνίδι ποδοσφαίρου στο γήπεδο του Ρουφ μεταξύ του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων και της HOPE Refugees από την Οργάνωση ΓΗ.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο