ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ | Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019

Η Εθνική Κωφών χρειάζεται αγάπη αλλά και... υποστήριξη


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Η Εθνική Κωφών χρειάζεται αγάπη αλλά και... υποστήριξη

Για την εμπειρία που έζησε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου κωφών στην Κρήτη αλλά και τις ανάγκες που έχει προκειμένου να συνεχίσει μίλησε στον 105.5 στο Κόκκινο και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» με την Αλέκα Ζουμή ο προπονητής της Εθνικής, Γιάννης Δημητρίου.


Πριν από λίγες ημέρες, η Εθνική κατέκτησε την τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ένα υπέροχο ταξίδι που ολοκληρώθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που εκτός από το χάλκινο μετάλλιο εξασφάλισε και την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Γιάννης Δημητρίου δεν θα ξεχάσει ποτέ τις στιγμές που έζησαν αλλά έδωσε και το στίγμα για την στήριξη που θα χρειαστεί η ομάδα.

«Οσο πιο πολύ ηρεμείς, τόσο πιο πολύ συνειδητοποιείς κάποια πράγματα που συνέβησαν στην Κρήτη και είναι πολύ συγκινητικά. Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική. Το πιο συγκινητικό ήταν ο κόσμος με αποκορύφωμα τα ματς με την Τουρκία και την Γερμανία όπου πρέπει να ήταν πάνω από 2.000 άνθρωποι. Ηταν μια μεγάλη νίκη των παιδιών αυτών. Ο κόσμος έρχεται και σκέφτεται ‘πως μπορούν να παίξουν, πώς να επικοινωνήσουν’ και όταν το βλέπει είναι κέρδος.

Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός μπορεί να αγκαλιάσει τον καθένα. Είναι ένα άθλημα στο οποίο εκτονώνεσαι πάρα πολύ, εμείς που ασχολούμαστε και το αγαπάμε θέλουμε να είμαστε πρεσβευτές του καλού ποδοσφαίρου. Η ομάδα ήταν μια πρόκληση για μας και προσωπικά νιώθω πρωταθλητής γιατί κατάφερα αυτά τα παιδιά να τα κάνω ομάδα, επόμενος στόχος είναι να μάθει ο κόσμος τι είναι αυτό το ποδόσφαιρο, θέλαμε να πάμε προετοιμασία χρήματα δεν υπήρχαν, τα παιδιά δούλευαν, ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Σκεφτείτε ότι του χρόνου έχουμε προκριθεί στο Παγκόσμιο στη Νότια Κορέα και ήδη ξεκινάει ο προβληματισμός πως θα τα καταφέρουμε να πάμε», είπε αρχικά.

Η αντιπροσωπεία της Εθνικής επισκέφτηκε, την Δευτέρα, τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός σημείωσε: «Η χώρα μας μέχρι και τώρα δεν ήταν στο καλύτερο σημείο για να μπορεί να δίνει επιχορηγήσεις, παρόλα αυτά υπάρχουν άνθρωποι όπως ήταν τα ΕΛΠΕ, ο κ. Καλαφατάκης, η Cappa που έντυσε την ομάδα, ο κ. Βασιλειάδης που έκανε προσπάθειες και είναι πολύ κοντά, σήμερα τον επισκεφτήκαμε, είναι δίπλα σ αυτό το κομμάτι και πρέπει να είναι ο εκάστοτε υπουργός. Όταν η Ελλάδα φτάνει στην κορυφή της Ευρώπης, είτε είναι κωφοί, είτε είναι ακούοντες, η δική της πολιτική είναι στα πρόσωπα του αθλητή.

Επίσης, πέρα από τις κινήσεις της πολιτείας σε άλλα κράτη όπως η Τουρκία υπάρχουν μεγάλες ομάδες ποδοσφαίρου που ενισχύουν οικονομικά τέτοιου είδους προσπάθειες».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο