ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ | Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019

Κ. Σορώτος: «Ο Γιάννης ό,τι καλύτερο» - Α. Ζέρβα: «Πειράζει να μην είναι χρυσό»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Σορώτος: «Ο Γιάννης ό,τι καλύτερο» - Α. Ζέρβα: «Πειράζει να μην είναι χρυσό»

O προπονητής Κώστας Σορώτος βρέθηκε στο στούντιο του 105.5 στο Κόκκινο και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» με την Αλέκα Ζουμή σε μια συζήτηση για τον Αντετοκούνμπο, την κόντρα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, το ελληνικό μπάσκετ αλλά και την πολιτική και τις εκλογές της Κυριακής. Παράλληλα, σε τηλεφωνική επικοινωνία φιλοξενήθηκε η προπονήτρια της Εθνικής Κωφών Γυναικών, Αθηνα Ζέρβα λίγες ώρες πριν από τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Λιθουανία όπου η εθνική θα συμμετάσχει με στόχο την κατάκτηση της κορυφής.


«Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ότι πιο ευχάριστο συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο ελληνικό μπάσκετ. Πάνω απ όλα όχι μόνο για τις αθλητικές του επιδόσεις αλλά η σεμνότητα που έχει και γι αυτό τον αγαπάει και τόσο πολύ ο κόσμος. Είναι μια πάρα πολύ όμορφη ιστορία. Και αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι πόσα παιδιά έχουν έρθει εδώ, πόσα παιδιά έχουν τον χαρακτήρα του Γιάννη αλλά επειδή δεν έχουν το ταλέντο του Γιάννη, πως ακριβώς τους συμπεριφερόμαστε. Πρέπει να αναλογιστούμε όταν λέμε τους ύμνους για τον Γιαννάκη, τι λέμε για κάποια άλλα παιδιά που ήρθαν με τον ίδιο τρόπο εδώ, που βίωσαν τις ίδιες δυσκολίες και που δεν έχουν το ίδιο ταλέντο, πως περνάνε και πως ζουν αυτά τα παιδιά», είπε αρχικά ο Κώστας Σορώτος.

Αναφερόμενος γενικότερα στο ελληνικό μπάσκετ το οποίο υπηρετεί για περισσότερα από 40 χρόνια, τόνισε πως «διανύει την πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας του». Αναφέρθηκε στο τρίπτυχο «Γονείς-προπονητές-Μάνατζερ» που καθοδηγούν λανθασμένα τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το μπάσκετ, ενώ μιλώντας για την κόντρα Ολυμπιακού – Παναθηναίκού, σχολίασε πως «μόνο ο Γιαννακόπουλος χαίρεται που αποχώρησε ο Ολυμπιακός αλλά ούτε τον Παναθηναϊκό θα συμφέρει αυτή η κατάσταση», ενώ  καταλόγισε ευθύνες στην ΕΟΚ και τον Γιώργο Βασιλακόπουλο αλλά και στα μεγάλα ονόματα που όπως είπε «έχουν πάθει… αφωνία».

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις και τις εκλογές, ο προπονητής Κώστας Σορώτος τόνισε: «Καλό είναι να υπάρχει εναλλαγή αλλά στην Ελλάδα υπάρχει και… αμνησία. Δεν γίνεται να πιστεύουμε πως η Ελλάδα ξεκίνησε σαν κράτος το 2015, ούτε το 2014 ούτε καν το 2010. Για να φτάσουμε στο 2010 κάτι προϋπήρχε, στο παγόβουνο δεν βγαίνει μόνο η κορυφή και από κάτω δεν υπάρχει τίποτα, υπήρξαν πολιτικές που μας οδήγησαν στην χρεωκοπία. Και είναι αυτό που λέει το τραγούδι του Θάνου Μικρούτσικου, «ο σάπιος κόσμος εκεί που σάπιζε ξανατονώθηκε, είμαι ψηφοφόρος της ανανεωτικής αριστεράς όταν μέναμε και εκτός Βουλής, για μένα αριστερά δεν είναι μόνο νούμερα, είναι το πώς αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους σου, την άποψη που έχεις γύρω από κοινωνικά θέματα, την ανοχή σου στην διαφορετικότητα της άποψης, του χρώματος, της φυλής, του θρησκεύματος».

Αθηνά Ζέρβα: «Πάμε στον τελικό με στόχο το χρυσό»

«Η ομάδα έκανε μια σπουδαία πορεία με την έννοια ότι ξεπέρασε πάρα πολλές δυσκολίες, κάποια άσχημα αποτελέσματα στην αρχή, οι Εθνικές ομάδες στα τουρνουά που διαρκούν δέκα μέρες και έχεις να παίξεις εννέα παιχνίδια η εναλλαγή των συναισθημάτων είτε κερδίσεις είτε χάσεις είναι τόσο γρήγορη και το πιο γρήγορο που πρέπει να κάνεις είναι να χειριστείς είτε το ένα είτε το άλλο ώστε να ξεπεραστεί γρήγορα για το επόμενο παιχνίδι», τόνισε αρχικά η προπονήτρια της Εθνικής.

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε: Αυτό που πέτυχαν είναι ότι ξεπέρασαν γρήγορα τα προβλήματα και βρήκαμε την δύναμη στα κρίσιμα παιχνίδια να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που έπρεπε. Είναι δική μας χαρά που μπορούμε να κάνουμε τόσο κόσμο χαρούμενο, πειράζει να μην είναι χρυσό, θέλουμε να καταφέρουμε να συμβάλουμε στον ελληνικό αθλητισμό με αυτό το μικρό λιθαράκι και να κάνουμε πολύ κόσμο χαρούμενο». 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο