ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ | Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019

Τ. Συναδινός: «Ο κ. Μαυρωτάς θα βρεθεί μπροστά σε βασικά διλήμματα»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Τ. Συναδινός: «Ο κ. Μαυρωτάς θα βρεθεί μπροστά σε βασικά διλήμματα»

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός μίλησε στο Κόκκινο και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» για την τοποθέτηση του Γιώργου Μαυρωτά στην συγκεκριμένη θέση, τον χαρακτήρισε έναν «ευγενή, αξιόλογο άνθρωπο με μεγάλη ιστορία στο χώρο», επισημαίνοντας ωστόσο πως «πιθανότατα να κληθεί να υπογράψει πράγματα που δεν θα ευνοούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό λόγω της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.


«Θέλω να κάνω μια γενική διαπίστωση σε σχέση με την διαδικασία τοποθέτησης όλων των γενικών γραμματέων, ξέρουμε ότι υπάρχει ένας νόμος ο οποίος καθόριζε ότι οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων είναι πλέον διοικητικοί γραμματείς και θα επιλέγονταν μέσα από το μητρώο επιτελικών στελεχών, μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ και μάλιστα πριν από ενάμιση-δύο χρόνια όταν γινόταν η συζήτηση από τους δανειστές τέθηκε ως προαπαιτούμενο για την αξιολόγηση της χώρας και την έξοδο από τα μνημόνια. Επομένως δημιουργείται μία απορία εάν ήταν προαπαιτούμενο τότε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για κάποιους προφανείς λόγους ή τώρα έπαψε τα υφίσταται ως ανάγκη, αυτό θα το δούμε τις επόμενες  μέρες».

Για την τοποθέτηση του κ. Μαυρωτά: «Πρόκειται για έναν πολύ ευγενικό, μετριοπαθή άνθρωπο, έτσι ήταν και η στάση του μέχρι τώρα, είναι άνθρωπος του αθλητισμού και με μια μεγάλη ιστορία στο χώρο του αθλητισμού. Πλην όμως η παρουσία του στην γγΑ θα κριθεί σε πολιτικό και όχι σε αθλητικό επίπεδο. Διότι ο κ. Μαυρωτάς ανήκει σε ένα άλλο κόμμα, στο Ποτάμι και θα κληθεί να υλοποιήσει πολιτικές της Ν.Δ  στον αθλητισμό, εάν λοιπόν ταυτίζονται τα προγράμματα των δύο κομμάτων προφανώς δεν υπάρχει πρόβλημα, όλα καλά. Νομίζω όμως ότι δεν ισχύει απολύτως αυτό και στο επόμενο διάστημα ο ίδιος ο κ. Μαυρωτάς θα κληθεί να υπογράψει, να πάρει αποφάσεις μαζί βέβαια με τον υπουργό για πολύ κρίσιμα ζητήματα.

Για παράδειγμα, αν και η ΝΔ δεν έχει εκφράσει προγραμματικές δηλώσεις ακόμη για τον αθλητισμό, ξέρουμε ότι ΝΔ τι σημαίνει, ιδιωτικοποιήσεις, μεγάλη έφεση και ανοχή στην εισβολή των κερδοσκοπικών κεφαλαίων, θα μας πουν για κάποια μοντέλα διοίκησης στον αθλητισμό τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν εφαρμοστεί διότι δεν έχει αποδειχτεί ότι στον αθλητισμό μπορούν να είναι βιώσιμα επομένως…

Να το πρώτο παράδειγμα, τι θα γίνει με το Ελληνικό; Εκεί υπάρχει ένα εθνικό προπονητήριο και η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εξασφαλίσει στις συνομιλίες με την εταιρία την συνέχεια της ύπαρξης αυτού του προπονητήριου και την διατήρηση των 100 θέσεων εργασίας του αθλητικού κέντρου. Θα αλλάξει αυτή η συμφωνία σε επίπεδο των αθλητικών υποδομών ή θα πάμε σε λογικές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εταιρίας;

Σχετικά με την αξιοποίηση του ΟΑΚΑ:  «Ολο το προηγούμενο διάστημα όταν γινόντουσαν συνομιλίες για το AthensAlive η πρώτη προϋπόθεση που θέσαμε ήταν να μην πληγούν οι αθλητικές ομοσπονδίες, τα σωματεία που βρίσκονται μέσα στο χώρο, ήταν ένα από τα ακανθώδη ζητήματα, αυτή την στιγμή δεν γνωρίζουμε αν αυτό θα τηρηθεί και γεννά πολλά ερωτηματικά για το τι θα γίνει στο μέλλον.

Και κάτι άλλο, στα εθνικά αθλητικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα είχαμε δρομολογήσει προσλήψεις, είχαμε συνεννοηθεί με το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης ώστε να καλυφθούν όλες οι οργανικές θέσεις που μένουν κενές. Βέβαια αυτό θα γινόταν με το 1 προς 1, τι θα κάνει λοιπόν τώρα ο κ. Μαυρωτάς όταν θα κληθεί από τον υπουργό να υλοποιήσει το 1 προς 5 του Κυριάκου Μητσοτάκη;

 Το επόμενο διάστημα θα κριθούν πολλά και ο κ. Μαυρωτάς ο οποίος είναι πάρα πολύ αξιόλογος άνθρωπος θα βρεθεί μπροστά σε πολύ βασικά διλήμματα γιατί και ο ίδιος είναι άνθρωπος του αθλητισμού και θα κληθεί να προσυπογράψει πράγματα τα οποία μάλλον δεν θα ευνοούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό»
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο