ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ | Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019

Παναθηναϊκός ΑμεΑ: Η πιο όμορφη αθλητική ιστορία


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Παναθηναϊκός ΑμεΑ: Η πιο όμορφη αθλητική ιστορία

Το πιο όμορφο τμήμα της Παναθηναϊκής οικογένειας δημιουργήθηκε πριν από λίγο καιρό και ονομάζεται Παναθηναϊκός ΑμεΑ. Τα πάντα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα φίλων των «πράσινων» με κινητικά προβλήματα διεκδίκησε συλλογικά το δικαίωμά της για πρόσβαση στους αγωνιστικούς χώρους ώστε να μπορεί να παρακολουθεί τους αγώνες.


Πλέον το Παναθηναϊκός ΑμεΑ έχει τμήμα μπάσκετ, κολύμβησης, ξιφασκία και σκοποβολής τα οποία λειτουργούν χάρη στην αυτοοργάνωση οπαδών και αθλητών και όσο περνάει ο καιρός αυξάνονται οι μικροί και μεγαλύτεροι που προσεγγίζουν τον σύλλογο προκειμένου να συμμετέχουν στο εγχείρημα. Απαρτίζεται από εθελοντές και αυτοχρηματοδοτείται, ενώ προσεγγίζει πέρα από φιλάθλους του Παναθηναϊκού και φιλάθλους άλλων ομάδων που όμως θέλουν να συμμετέχουν στα αθλήματα.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του «Παναθηναϊκός Α.Ο», Αγγελος Σκλαβουνάκης μίλησε στο Κόκκινο και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» για το όλο εγχείρημα, τονίζοντας πως το ενδιαφέρον του κόσμου είναι συγκλονιστικό, ενώ επισήμανε πως στόχος τους είναι η επικοινωνία μέσα από τον αθλητισμό, «να βγουν οι άνθρωποι με αναπηρία από τα σπίτια τους», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Για μας είναι επιτυχία αυτό που καταφέραμε, η μοναδική ελληνική ομάδα που είχε καταφέρει να έχει σωματείο ΑμεΑ, δηλαδή με πολλά αθλήματα είναι ο Πανσερραϊκός. Και η ΑΕΚ η οποία έχει μόνο μπάσκετ με αμαξίδιο» θα συμπληρώσει ο Αγγελος Σκλαβουνάκης.

«Εχω αρκετά παραδείγματα ανθρώπων που ήρθαν με την οικογένειά τους διστακτικά και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα κάνουν όλα μόνοι τους, αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη μας, να μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι άτομα με αναπηρία»




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο