ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ | Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019

Α. Κουράκης: Συγκυριακή η πλειοψηφία Ζέρβα στο Δημοτικό Συμβούλιο


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Α. Κουράκης: Συγκυριακή η πλειοψηφία Ζέρβα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Για «συγκυριακή πλειοψηφία» και «διοίκηση που συγκροτήθηκε μέσω προσωπικών διευθετήσεων» έκανε λόγο μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και πρώην αντιδήμαρχος, Ανδρέας Κουράκης, με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ακύρωση της πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας.


Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο κ. Κουράκης, «το ενδιαφέρον είναι ότι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Μπουτάρη οι οποίοι έχουν ψηφίσει και έχουν υποστηρίξει κατά καιρούς την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας έχουν προσχωρήσει τώρα στο «μπλοκ» του δημάρχου πήραν τελείως διαφορετική θέση και είπαν να μην πεζοδρομηθεί, όταν πριν από οχτώ μήνες ψήφιζαν διαφορετικά».

«Η απόφαση πάρθηκε από μια συγκυριακή πλειοψηφία, από μια διοίκηση η οποία συγκροτήθηκε κυρίως όχι μέσω μιας προγραμματικής συμφωνίας αλλά μέσω προσωπικών διευθετήσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουράκης άσκησε κριτική στον Σπύρο Βούγια, με την παράταξη του οποίου έχει εκλεγεί, αναφορικά με την απουσία του από την ψηφοφορία, ενώ εκτίμησε ότι ο έτερος εκλεγμένος με την «Πολήχρωμη Θεσσαλονίκη», Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, έχει προσχωρήσει στην διοίκηση του δήμου. Όπως είπε, σε συνεδρίαση της παράταξης την Δευτέρα θα συζητηθεί η θέση και η στάση στο ζήτημα των αρχαίων στη Βενιζέλου, στο θέμα της πεζοδρόμησης της Αγ. Σοφίας αλλά και οργανωτικά ζητήματα.

Σε σχέση με την απόφαση του δημάρχου να ακυρώσει την πεζοδρόμηση ο κ. Κουράκης υπενθύμισε πως «μαζί πορευτήκαμε με τον κ. Ζέρβα και μαζί κάναμε την πεζοδρόμηση του πάνω τμήματος, μαζί καταφέραμε με  μεγάλες δυσκολίες να πάρουμε εγκρίσεις από την Περιφέρεια για να δημοπρατηθεί το επάνω έργο».

Σχολίασε επίσης την δήλωση του κ. Ζέρβα «να γίνει η Θεσσαλονίκη βιώσιμη πόλη» τονίζοντας πως «η βιώσιμη πόλη γίνεται όταν παίρνεις πρωτοβουλίες για πεζοδρομήσεις. Πως αλλιώς θα αποκτήσει βιωσιμότητα η πόλη;».

Ο πρώην αντιδήμαρχος καταλόγισε ευθύνες στην πρώην διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη γιατί, όπως είπε, «καθυστέρησε και δεν προώθησε το έργο. Έπρεπε ήδη να έχει κατασκευαστεί, τα πάντα ήταν έτοιμα».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο