ΥΓΕΙΑ | Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020

Δ. Κατσίμπα: Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι χειρότερη από την έναρξη της πανδημίας


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Δ. Κατσίμπα: Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι χειρότερη από την έναρξη της πανδημίας

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι χειρότερη σήμερα σε σύγκριση με την έναρξη της πανδημίας. Ο χρόνος που δόθηκε από τον κόσμο για οχύρωση του ΕΣΥ δε χρησιμοποιήθηκε καθόλου από την κυβέρνηση. Αντίθετα η κυβέρνηση μας εμπαίζει λέγοντας ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό» δηλώνει η πρόεδρος της ΕΝΙΘ Δ. Κατσίμπα, μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» με αφορμή τις σημερινές κινητοποιήσεις των υγειονομικών στη Θεσσαλονίκη.


«Σε λίγο όλα τα νοσοκομεία θα είναι νοσοκομεία αναφοράς με σπασμωδικές κινήσεις και με μπαλώματα» τόνισε ακόμη αναφέροντας για παράδειγμα ότι στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ανοίγουν 32 κρεβάτια για κορονοϊό από τον υπάρχοντα εξοπλισμό, χωρίς όμως να γίνονται προσλήψεις γιατρών.

«Μεταθέτουν έξι ειδικούς γιατρούς και έξι ειδικευόμενους από άλλες κλινικές. Καταλαβαίνετε ότι σε ένα διάτρητο ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της καθημερινής νοσηρότητας μεγενθύνονται τρύπες και φτιάχνουν πρόχειρες δομές, χωρίς σχεδιασμό. Στο Ιπποκράτειο, αντίστοιχα, υπάρχει έλλειψη 120 γιατρών και 340 νοσηλευτών. Έχουν γίνει προσλήψεις 26 επικουρικούν γιατρών και 49 νοσηλευτών με συμβάσεις» πρόσθεσε επισημαίνοντας πως «τα τεράστια κενά, δεκάδων χιλιάδων θέσεων, και σύμφωνα με λειψά οργανογράμματα του 2012, όχι μόνο δεν γέμισαν αντίθετα μας εμπαίζουν λέγοντας ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό».

Η κα Κατσίμπα έφερε παραδείγματα και άλλων νοσοκομείων, όπως στο Παπαγεωργίου, που υπήρχαν κλειστές κλίνες ΜΕΘ λόγω έλλειψης προσωπικού, κάποιες εκ των οποίων άνοιξαν. «Από αυτές άνοιξαν έξι και λειτουργούν εκ των ενόντων και με προσωπικό που δεν έχει εκπαιδευτεί για την αντιμετώπιση κορονοϊού» ανέφερε.

Στο ΑΧΕΠΑ αντίστοιχα άνοιξαν 17 κρεβάτια ΜΕΘ χωρίς προσωπικό.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αντί να παίξει το ρόλο της, να στελεχωθεί και να εξοπλιστεί για να αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία χρησιμοποιείται για να «βουλώνει τρύπες» που εμφανίζονται εκεί και έτσι έχουμε μετακινήσεις και από Κέντρα Υγείας σε νοσοκομεία.

 

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο