ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Η κυβέρνηση είναι και δεξιά και αδέξια


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Η κυβέρνηση είναι και δεξιά και αδέξια

Για την αντεργατική πολιτική της ΝΔ, την αύξηση της ανεργίας σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, τις απολύσεις, την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και την σκόπιμη υποβάθμιση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας μίλησε μεταξύ άλλων Στο Κόκκινο η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου βουλευτής Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και νέα τομεάρχης Εργασίας του κόμματος.


Η κα Ξενογιαννακοπούλου στον Στάθη Σχινά μίλησε για το απόλυτο πλήγμα που επιφέρει η πολιτική της «ανοσίας της αγέλης» εκ μέρους της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού προς τους εργαζόμενους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και φυσικά καθώς δεν στηρίζεται η ζήτηση βαθαίνει η ύφεση και έτσι έχουμε ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση.

Η τομεάρχης τόνισε ότι έχουμε μπει σ’ έναν μεγάλο φαύλο κύκλο σε όλα τα σημεία της οικονομίας που αφορούν και την ανεργία και την επισφάλεια καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι είναι σε αναστολή και ζουν με την αγωνία για το αν θα ξαναδουλέψουν.

Η κα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στις εποχικές επιχειρήσεις που βρίσκονταν σε αναστολή ως τις 30 Ιουνίου με το νομοσχέδιο, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου το οποίο έρχεται στη Βουλή τη Δευτέρα, ουσιαστικά απολύονται.

Το νομοσχέδιο αυτό παραβιάζοντας και στοιχειώδη δικαιώματα επιβάλλει απλήρωτες υπερωρίες, τόνισε η βουλευτής και εξήγησε ότι οι εργαζόμενοι που μπήκαν σε καραντίνα λόγω COVID-19 και όχι με δική τους θέληση θα είναι υποχρεωμένοι σε απλήρωτες υπερωρίες. Αυτό δεν έχει προηγούμενο στα μεταπολεμικά χρόνια, καθώς δεν νοείται ώρα εργασίας χωρίς πληρωμή, σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Η κατάσταση είναι ζοφερή, εμείς αναδεικνύουμε, συνεχώς πιέζουμε, επειδή ακριβώς πιέζουμε κάποια ζητήματα βελτιώνονται αλλά κακά τα ψέματα εδώ έχουμε μια κυβέρνηση και δεξιά και αδέξια» δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Ξενογιαννακοπούλου.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο