ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020

Κ.Αρβανίτης: Η Γιόχανσον δήλωσε πως η Ελλάδα δεν ζήτησε απ’την ΕΕ μετεγκατάσταση προσφύγων


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ.Αρβανίτης: Η Γιόχανσον δήλωσε πως η Ελλάδα δεν ζήτησε απ’την ΕΕ μετεγκατάσταση προσφύγων

Αυτό που ζούμε στη Λέσβο είναι μια μεγάλη καταστροφή, είναι μια ανθρωπιστική κρίση και δεν αφορά μόνο τους πρόσφυγες αλλά και τον ντόπιο πληθυσμό. Το νησί έχει κοπεί στα δύο διότι η κυβέρνηση επιθυμεί ουσιαστικά τον λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό, δηλαδή να στρέψει φτωχούς απέναντι σε φτωχούς, φοβισμένους απέναντι σε φοβισμένους επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Κώστας Αρβανίτης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχει στο κλιμάκιο του κόμματος το οποίο μετέβη χθες στη Λέσβο.


Στον Στάθη Σχινά ο κ. Αρβανίτης τόνισε ότι κυβέρνηση όχι μόνο επενδύει αλλά και εκβιάζει με τη λογική των κλειστών δομών και προσπαθεί να πει στους πολίτες στη Λέσβο ή θα το δεχτείτε ή θα λιώσετε.

Μέχρι χθες το βράδυ οι πρόσφυγες δεν είχαν ούτε νερό ούτε τροφή δεν υπάρχουν ούτε βασικοί κανόνες υγιεινής εξήγησε.

Στην Λέσβο υλοποιείται το αφήγημα του επίτροπου Μαργαρίτη Σχοινά, που δεν κατέβηκε από το ελικόπτερο να δει τι συμβαίνει στη Μόρια, να δει τους πρόσφυγες, τους εργαζόμενους στις δομές, τους εκπροσώπους των ΜΜΕ αλλά και τους τοπικούς παράγοντες. Είδε από ψηλά το πολιτικό του αφήγημα περί «ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» είπε ο κ. Αρβανίτης.

Αυτή είναι η πολιτική της ασπίδας που υπηρετεί ο Μητσοτάκης και η ακροδεξιά νομενκλατούρα της ΕΕ. Αυτή είναι η πολιτική του Μητσοτάκη που θέλει να δημιουργήσει κλειστές δομές – φυλακές μετατρέποντας ουσιαστικά τη χώρα και όχι μόνο τα νησιά σε ένα απέραντο κρατητήριο, δήλωσε ο ευρωβουλευτής.

Εδώ είναι η ουσιαστική – καθοριστική συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής του ομάδας GUE/NGL του, που συγκρούεται και έχει μικρές νίκες, όπως οι δηλώσεις της Σκάρλετ Γιόχανσον χθες, απαιτώντας η Ευρώπη να πάρει αυτό που της αναλογεί στην κρίση που η ίδια και οι σύμμαχοι της δημιούργησε από τη Συρία μέχρι τη Λιβύη.

Όπως εξήγησε ο κ. Αρβανίτης δεν είμαστε η ασπίδα της Ευρώπης, θέλουμε να είμαστε η ασπίδα των ανθρώπινων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, αυτό υπερασπιζόμαστε.

Η Γιόχανσον χθες είπε ξεκάθαρα ότι η ΕΕ δεν θα χρηματοδοτήσει κλειστές δομές γιατί αντίκειται στο κράτος δικαίου και στις πολιτικές αποφάσεις που έχει η ΕΕ

Η πολιτική της ΝΔ είναι πολιτική απατεώνων, όπως έκαναν με φράγμα, ο Μηταράκης στην πλάτη προσφύγων και στον φόβο του ελληνικού πληθυσμού κάνει δουλειές, σημείωσε.

Ο κ. Μηταράκης δεν τόλμησε να πάει στο δημιούργημα του που είναι στην περιοχή Κλειδί στις Σέρρες, στον προσφυγικό καταυλισμό που στήθηκε σε περιοχή χωρίς ίχνος σκιάς, με απαράδεκτες συνθήκες, χωρίς πόσιμο νερό, απλώς έρχονται κάποια μπουκάλια, με κακή τροφή και σκηνές. Χώμα και ήλιος στο πουθενά, αυτό είναι κλειστή δομή, εξήγησε.

O κ. Μητσοτάκης εκτελεί μια συγκεκριμένη πολιτική και ρίχνει η κυβέρνηση του στον μύλο της ακροδεξιάς πολιτικής τους πάρα πολύ φαρμάκι, επισήμανε. Ο ΕΟΔΥ δεν έχει έρθει ακόμα στη Λέσβο, έστειλαν μόνο τα ΜΑΤ, σημείωσε.

Αυτό που είπε η Γιόχανσον χθες ότι μέχρι τώρα που μιλάμε η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει από την ΕΕ μετεγκατάσταση προσφύγων είναι τουλάχιστον προσβλητικό τόνισε και χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «παραγιό πολιτικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Φωτογραφία: twitter @daphnetoli




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο