ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ | Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019

Κατά της απόφασης Ζέρβα για την Αγίας Σοφίας η Ένωση για τα δικαιώματα των πεζών


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κατά της απόφασης Ζέρβα για την Αγίας Σοφίας η Ένωση για τα δικαιώματα των πεζών

Να αναθεωρήσει την απόφασή του για ακύρωση της πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας από την οδό Τσιμισκή έως τη Λεωφόρο Νίκης ζητά η Ένωση για τα δικαιώματα των πεζών με επιστολή της προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα. Για το θέμα μίλησε στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4» και στην εκπομπή «Κάτι παίζει στο Κόκκινο» ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιάννης Αγγελίδης.


Όπως σημείωσε «το έργο της πεζοδρόμησης όλης της Αγίας Σοφίας τρέχει από το 2013 τουλάχιστον», «έγινε ο διαγωνισμός, έγινε το πάνω κομμάτι, ήταν αποφασισμένο να γίνει το κάτω, έγινε ο διαγωνισμός του αναδόχου, ανατέθηκε, περιμέναμε να ξεκινήσει το τμήμα αυτό. Η απόφαση του κ. δημάρχου -την οποία ανακοίνωσε σαν πρόθεση και από πριν, μας αιφνιδίασε γιατί και ο ίδιος είχε ψηφίσει την αρχική σειρά που σας είπα».

«Αντιδράσεις υπήρξαν σε κάθε πεζοδρόμηση συνήθως από τους επιχειρηματίες και τους εμπόρους της περιοχής για θέματα κυκλοφοριακά. Μετά έγιναν οι πεζοδρομήσεις και έμειναν όλοι ευχαριστημένοι και τώρα λένε ‘τι καλά που έγιναν οι πεζοδρομήσεις’», ανέφερε. «Κάθε διεύρυνση του δημόσιου χώρου, που γίνεται με μία πεζοδρόμηση, πάντα ο κόσμος το απολαμβάνει, και γι’ αυτό φωνάζουμε συνέχεια πως το πρόγραμμα των πεζοδρομήσεων πρέπει να συνεχιστεί», πρόσθεσε.

Για τα κυκλοφοριακά προβλήματα που επικαλείται και η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως «όλες οι οδοί οι οποίες συνδέουν τη Τσιμισκή με την παραλιακή θα έπρεπε συνολικά να επανεξεταστούν ως προς τη ροή και την κατεύθυνση της κυκλοφορίας τους, μαζί με τις σταθμούς των ταξί που είναι διασυνδεδεμένοι με αυτές. Αυτό θα μπορούσε να δώσει μία πιο εξορθολογισμένη διαμόρφωση των ανόδων και των καθόδων ανάμεσα στους δρόμους αυτούς».

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές της διοίκησης του δήμου πως δεν πρόκειται για έργο με αναπτυξιακό χαρακτήρα, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως «η συγκεκριμένη πεζοδρόμηση και όλες οι πεζοδρομήσεις και όλες οι αναπλάσεις έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα». «Αρκεί μόνο να σκεφτούμε ότι έχουν άμεση επίδραση στον τουρισμό της πόλης, ο οποίος είναι μία καθαρά αναπτυξιακή δραστηριότητα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Τέλος, ο κ. Αγγελίδης υπογράμμισε πως η Ένωση για τα δικαιώματα των πεζών δεν τοποθετήθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο όπου τέθηκε το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης. «Δεν μας κάλεσε κανένας, και αυτό νομίζουμε ότι είναι μια παράλειψη εκ μέρους του κ. δημάρχου, διότι παντού οι ενώσεις πεζών που υπάρχουν- 50 διεθνώς- είναι οι στενοί συνεργάτες των δήμων σε όλα τα έργα αστικής ανάπλασης», τόνισε.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο