ΥΓΕΙΑ | Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019

Απολύσεις με συνοπτικές διαδικασίες στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Απολύσεις με συνοπτικές διαδικασίες στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Την ανάκληση των απολύσεων δύο συμβασιούχων του ΟΑΕΔ εργαζόμενων στο ακτινολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου ζητούν εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι της Τετάρτης.


Η σύμβαση των δύο εργαζομένων διένυε το 2ο έτος μετά από συναινετική ανανέωση και είχε λάβει παράταση ως τον Νοέμβριο του 2020. Η απόλυσή τους έγινε από την Διοίκηση του νοσοκομείου «με συνοπτικές και αστήρικτες διαδικασίες που δυσχεραίνουν έως αποκλείουν το δικαίωμα του εργαζόμενου να διεκδικήσει άλλη θέση στο μέλλον», όπως καταγγέλλει το σωματείο των εργαζομένων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

«Χωρίς καμία προειδοποίηση, χωρίς να γνωρίζουν καν οι εργαζόμενοι αν υπάρχουν αναφορές και χωρίς να γίνει ΕΔΕ, σε κάθε περίπτωση χωρίς να τους αποδίδεται κανένα συγκεκριμένο παράπτωμα, η Διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε με συνοπτικές και αστήρικτες διαδικασίες να τους απομακρύνει από το Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου» τονίζεται ακόμη στην ανακοίνωση του σωματείου το οποίο επισημαίνει πως «οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ όπως και οι επικουρικοί εργαζόμενοι αλλά και κάθε εργαζόμενος με ελαστικές σχέσεις εργασίας είναι αυτοί που κρατούν τα νοσοκομεία ανοιχτά καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες!». Απαιτεί από τη Διοίκηση του νοσοκομείου να ανακαλέσει την «παράνομη αυτή απόφαση» και καλεί την ΠΟΕΔΗΝ και την ΕΔΟΘ «να στηρίξουν μαζί μας τους δύο συναδέλφους».

Μια ακόμη διάσταση της απόλυσης των δύο εργαζόμενων δίνει η συνδικαλιστική παράταξη «Ενωτικής Πρωτοβουλία» που με ανακοίνωσή της θέτει ερωτήματα σχετικά με τη στάση του προεδρείου του σωματείου.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία επιβεβαιώνει ότι οι δύο απολυμένοι «όχι μόνο δε κλήθηκαν σε απολογία και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία απολύτως διαδικασία που θα μπορούσε να αιτιολογήσει έστω και στο ελάχιστο την βαρβαρότητα του μέτρου της απόλυσης» τονίζοντας παράλληλα πως ενώ το προεδρείο που προέρχεται από το Ενιαίο ψηφοδέλτιο γνώριζε την ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου στο οποίο θα συζητούνταν το θέμα της απόλυσης «προτίμησε να σιωπήσει προφασιζόμενο ότι δεν έλαβε γνώση έγκαιρα». «Όταν δεν είδε τα θέματα σε δεύτερο χρόνο, ο Πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι δεν κατάλαβε πως ο όρος "απομάκρυνση" σήμαινε "απόλυση" αναφέρει ακόμη η παράταξη.

«Σήμερα έχουμε να κάνουμε με ένα τετελεσμένο γεγονός. Και ναι, οι σχέσεις μας και οι συνεργασίες μας δεν είναι πάντα άριστες, και οι προστριβές σε έναν απαιτητικό εργασιακό χώρο είναι καθημερινές και δε βηματίζουν όλοι με τον ίδιο ρυθμό. Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ όμως, δεν είναι μόνο μια πολύτιμη συνεπικουρία για όλους εμάς που μέχρι χθες αναζητούσαμε μια βοήθεια γιατί δε βγαίναν οι βάρδιες στα τμήματα και τις κλινικές. Είναι προγράμματα εργασιακής επανένταξης ανθρώπων που δε στάθηκαν το ίδιο τυχεροί με μας, μακροχρόνια ανέργων, συνανθρώπων μας που και από ηθικής πλευράς οφείλουμε να στηρίξουμε και να σταθούμε αλληλέγγυοι» καταλήγει η Ενωτική Πρωτοβουλία στην ανακοίνωσή της ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων.

Για το θέμα μίλησε στο "Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4" και την εκπομπή "Κάτι παίζει στο Κόκκινο", το μέλος του ΔΣ τoυ σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και μέλος της παράταξης “Ενωτική πρωτοβουλία”, Λάμπρος Δερμετζόγλου:




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο