ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ | Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019

Θεσσαλονίκη: Πυρά εργαζομένων κατά της διοίκησης Ζέρβα για τις μετακινήσεις προσωπικού


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Θεσσαλονίκη: Πυρά εργαζομένων κατά της διοίκησης Ζέρβα για τις μετακινήσεις προσωπικού

Για κάθε άλλο παρά θετικά δείγματα γραφής κάνει λόγο ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης με αφορμή την ανακοίνωση της διοίκησης περί ανακατανομής προσωπικού. Για το θέμα μίλησε στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4» και την εκπομπή «Κάτι παίζει στο Κόκκινο», ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον δήμο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Φούντας.


Οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους αναφέρονται σε «παθογένειες του παρελθόντος που αυξάνονται όλο και περισσότερο» καθώς «αυτό που στην πραγματικότητα γίνεται, είναι η αντικατάσταση εκείνων που τακτοποιούνται σύμφωνα με τις επιθυμίες τους και τις προσωπικές προσβάσεις». Επιπλέον, καταλογίζουν στον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα ότι «ξεχρεώνει γραμμάτια σε εκείνους που τον βοήθησαν προεκλογικά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΔΘ:

«Διαβάζοντας τη ανακοίνωση της Διοίκησης περί ανακατανομής προσωπικού, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών, το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε είναι ότι σίγουρα αυτή η δήλωση δεν αφορά το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Δεν είναι δυνατόν, τη δεδομένη στιγμή που ζούμε έναν ορυμαγδό μετακινήσεων και στις Υπηρεσίες επικρατεί η απογοήτευση, η ταραχή και η δυσπιστία για τις προθέσεις της Διοίκησης, ο Δήμαρχος να θριαμβολογεί μιλώντας για υλοποίηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων, με στόχο την ενίσχυση των Υπηρεσιών και των τμημάτων που έρχονται σε επαφή με τον πολίτη!!! Αυτό που στην πραγματικότητα γίνεται, είναι η αντικατάσταση εκείνων που τακτοποιούνται σύμφωνα με τις επιθυμίες τους και τις προσωπικές προσβάσεις.

Έχουν περάσει 2,5 μήνες από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της νέας Διοίκησης και τα δείγματα γραφής σε σχέση με τη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού μόνο θετικά δεν είναι. Ωστόσο, περιμέναμε μία Διοίκηση που θα αποκαθιστούσε το αίσθημα δικαίου και θα δημιουργούσε ένα περιβάλλον ασφάλειας, αξιοκρατίας και ηρεμίας, έτσι ώστε να κινηθεί η διοικητική μηχανή με σεβασμό στην ιεραρχία και στα προσόντα των υπαλλήλων. Το μόνο που βλέπουμε είναι να καλλιεργούνται οι παθογένειες του παρελθόντος και μάλιστα να αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Το Σωματείο από την πρώτη στιγμή, κύριε Δήμαρχε, σας ανέφερε ότι η αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου στις τάξεις των εργαζομένων είναι μεγάλο στοίχημα για εσάς. Συμφωνήσατε, αλλά τα έργα και οι πράξεις έχουν αρνητικό πρόσημο. Υπάρχουν κάποια εύλογα ερωτήματα: Ποιός κάνει τις μετακινήσεις; Οι γενικοί Διευθυντές και οι Διευθυντές συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία; Χωρίς τη συνδρομή αυτών, πως είναι δυνατόν να γίνει σωστή κατανομή του προσωπικού;

Επίσης, σας θέσαμε το φλέγον και κατεπείγον ζήτημα ότι πρέπει να προχωρήσετε άμεσα σε “κρίσεις Διευθυντών και Προϊσταμένων πριν τον καινούριο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Πάραυτα, στο θέμα των προαγωγών με νόμιμες διαδικασίες ήσασταν αντίθετος, λέγοντας ότι θα γίνουν μετά τον νέο OEY. Και αυτό βέβαια εξηγείται, από το γεγονός ότι στη συνέχεια τοποθετήσατε με απόφασή σας, δικούς σας σε θέσεις Προϊσταμένων.

Η τελευταία μάλιστα τοποθέτηση υπαλλήλου σε πόστο Προϊσταμένου, που έγινε πριν από λίγες μέρες σας εκθέτει πολύ. Όλα δείχνουν ότι ξεχρεώνετε γραμμάτια σε εκείνους που σας βοήθησαν προεκλογικά και όχι ότι υπηρετείτε το δημόσιο συμφέρον, όπως ανενδοίαστα ανακοινώνεται.

Η στάση σας ότι οι “κρίσεις” συνδέονται με την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας δεν ευσταθεί σε καμία περίπτωση για πολλούς λόγους:

(α) τον Μάρτιο περιμένουμε τον Νόμο για το Επιτελικό κράτος2, με τον οποίο μεταφέρονται στους Δήμους αρμοδιότητες από την κεντρική Διοίκηση.

(β) Πριν από την κατάρτιση του ΟΕΥ ,προηγείται η αξιολόγηση των Δομών, αν υπηρετούν το κοινωνικό συμφέρον και το έργο παράγουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό δεν γίνεται μέσα σε έξι μήνες, ούτε καν σε ένα χρόνο. Επιπρόσθετα, μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει ούτε το στρατηγικό σας, ούτε το επιχειρησιακό σας σχεδιασμό.

Γενικά, δε βλέπουμε να έχετε μεθοδολογία για την τροποποίηση του Οργανισμού. Αντίθετα, διαπιστώνουμε την ίδια προχειρότητα την οποία χρησιμοποίησε και η προηγούμενη Διοίκηση και βρήκε μπροστά της σύσσωμους τους εργαζόμενους. Να σας υπενθυμίσουμε ότι τότε αγωνιστήκατε μαζί μας. Επομένως, δεν είναι του παρόντος η τροποποίηση του Οργανισμού, όπως είναι οι “κρίσεις”.

Ο Σ.Ε.Δ.Θ. είναι ο μεγαλύτερος Σύλλογος, ο πιο αντιπροσωπευτικός, με μεγάλη εμπειρία και σε καμιά περίπτωση δε θα αφήσουμε απροστάτευτα τα μέλη μας στις διαθέσεις κανενός. Η κατάσταση στις τάξεις των εργαζομένων, μετά και τις τελευταίες μετακινήσεις και τα αναπάντητα ερωτηματικά που πηγάζουν, είναι ένα καζάνι που βράζει. Το καμπανάκι χτύπησε πολύ νωρίς.

Σας καλούμε κ. Δήμαρχε,

- Οι μετακινήσεις στο εξής να γίνονται μετά από συνεννόηση με Γενικούς Δ/ντες, Δ/ντες και σε κάποιες περιπτώσεις και του ιατρού εργασίας.

- Να αποκαταστήσετε το αίσθημα δικαίου για να ηρεμήσουν οι υπηρεσίες.

- Να αποκαταστήσετε την επικοινωνία με τις Υπηρεσίες, η οποία από την ανάληψη των καθηκόντων σας είναι ανύπαρκτη.

- Να προβείτε άμεσα σε “κρίσεις και να σταματήσετε τις προσωπικές σας τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης.

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Δ.Θ».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο