| Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020

Δ.Παπαδημούλης: Η ισότητα των φύλων αφορά γυναίκες και άνδρες


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Δ.Παπαδημούλης: Η ισότητα των φύλων αφορά γυναίκες και άνδρες

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και Πρόεδρος της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για την Ισότητα των Φύλων και τη Διαφορετικότητα αναφέρθηκε  στους στόχους της ομάδας μιλώντας στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό του Ευρωκοινοβουλίου Newshound. O Δημ. Παπαδημούλης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως “το Προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου υποστήριξε ομόφωνα την πρότασή μου για πιο φιλόδοξους στόχους για τη τωρινή κοινοβουλευτική περίοδο. 50% των προϊστάμενων και των διευθυντών και 40% των γενικών διευθυντών να είναι γυναίκες έως το τέλος της κοινοβουλευτικής θητείας το 2024.” Επίσης επισήμανε πως έχοντας η Ομάδα Υψηλού Επιπέδου για την Ισότητα των Φύλων και τη Διαφορετικότητα ως πρόεδρο έναν άνδρα, είναι ένας ισχυρός συμβολισμός πως η ισότητα των φύλων δεν είναι μόνο θέμα που αφορά τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες.”


Αναφερόμενος σην ισότητα των φύλων για λόγοςυ εκτός φύλου σημείωσε πως  πρότεινε μια σειρά μέτρων για να ευθυγραμμιστούν οι πολιτικές του Ευρωκοινοβουλίου στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού, με τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται παγκοσμίως. Θέλουμε όλοι οι προϊστάμενοι και διευθυντικά στελέχη να έχουν επίγνωση των θεμάτων ΛΟΑΤΚΙ και θέλουμε σύγχρονες προσεγγίσεις από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού για αυτά τα ζητήματα.

Για να σηματοδοτήσουμε τη Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας, στις 10 Μαΐου θα διοργανώσουμε μια εκδήλωση ευαισθητοποίησης, όπου θα κάνουμε επίσης απολογισμό της προόδου που έχει σημειωθεί.

Σε σχέση με τα φαινόμενα παρενοχλήσεων και την πολιτική μηδενικής ανοχής σημείωσε πως «αναλύουμε τακτικά τις δομές και τις πολιτικές του Ευρωκοινοβουλίου και συνεργαζόμαστε με τους Κοσμήτορες, για να διασφαλίσουμε ότι καταπολεμούμε κάθε είδους παρενόχληση και εφαρμόζουμε την πολιτική μηδενικής ανοχής. Έχουμε επανεξετάσει και κυκλοφορήσει τον κώδικα δεοντολογίας σε όλους τους νέους ευρωβουλευτές. Διοργανώσαμε σεμινάρια για τους ευρωβουλευτές και το προσωπικό του Ευρωκοινοβουλίου και ξεκίνησε να λειτουργεί και ένα δίκτυο εμπιστευτικών συμβούλων. Παρακολουθούμε επίσης τις εργασίες των κοινοβουλευτικών επιτροπών κατά της παρενόχλησης και είμαστε ανοιχτοί σε παρατηρήσεις και βελτιώσεις».

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο