| Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020

Ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Να προστατευθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση νοβάρτις


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Να προστατευθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση νοβάρτις

Έκκληση προκειμένου να προστατευθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση νοβάρτις απευθύνουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Ο εκφοβισμός των προστατευόμενων μαρτύρων από την πλειοψηφία των μελών της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Ελληνικής Βουλής έχει έναν και μοναδικό στόχο: Να φιμώσει κάθε πολίτη ο οποίος υπακούει στο συνειδησιακό του καθήκον να καταγγείλει την πολιτική διαφθορά και να αποκαλύψει την αλήθεια» αναφέρουν οι ευρωβουλευτές.


Παρράλληλα, τονίζουν πως παρά το προστατευτικό θεσμικό πλαίσιο «τα κόμματα που απαρτίζουν την πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής, παρά την έντονη αντίδραση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην Επιτροπή, όχι μόνο επιχείρησαν την αποκάλυψη της ταυτότητας των δύο προστατευόμενων μαρτύρων του σκανδάλου της Novartis, αλλά επέδειξαν και υπερβάλλοντα «εισαγγελικό και αστυνομικό» ζήλο, εκδίδοντας ένταλμα βίαιας προσαγωγής των δύο προστατευόμενων μαρτύρων μαρτύρων .

Οι  ευρωβουλευτές προσθέτουν πως «ενώ σε όλο τον κόσμο, το σκάνδαλο της Novartis χαρακτηρίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει σε ολόκληρο τον πλανήτη, στη χώρα μας οι μάρτυρες που έχουν βοηθήσει στην αποκάλυψη του σκανδάλου στην Ελλάδα διώκονται, καθώς και οι εισαγγελείς οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει τις αντίστοιχες έρευνες. Το μήνυμα είναι σαφές: Όποιος αποκαλύπτει την αλήθεια διώκεται ενάντια στο Ελληνικό Κράτος Δικαίου, την Ευρωπαϊκή Έννομη Τάξη, την νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και ενάντια σε κάθε ηθική που επιβάλει ιστορικά την αποκάλυψη της αλήθειας».

Παρέμβαση για την υπόθεση της αποκάλυψης των στοιχείων των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος του σκανδάλου Novartis έκανε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου στην διακομματική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά της Διαφθοράς, που αποτελείται από ευρωβουλευτές από όλες τις πολιτικές ομάδες -πλην της ακροδεξιάς.

 «Όσο η έρευνα για το σκάνδαλο είναι σε εξέλιξη, προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν μια άλλη υπόθεση για να αναγκάσουν τους μάρτυρες να καταθέσουν χωρίς να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Αυτό θα θέσει σε κίνδυνο την δική τους ζωή, όπως και σε δοκιμασία τις ζωές των οικείων τους, γιατί το σκάνδαλο είναι τεράστιο. Επίσης θα θέσει σε κίνδυνο την ίδια την έρευνα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου προς τους συναδέλφους του, που έδειξαν πολύ ενδιαφέρον και ζήτησαν να παραμένουν ενήμεροι για τις εξελίξεις.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο