| Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020

Αμβούργο: Νίκη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, εντυπωσιακή άνοδος των Πρασίνων


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Αμβούργο: Νίκη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, εντυπωσιακή άνοδος των Πρασίνων

Νίκη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, εντυπωσιακή άνοδος των Πρασίνων και ιστορικά χαμηλό ποσοστό για το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα στη Γερμανία, στις τοπικές εκλογές στο Αμβούργο. Ειδικότερα, οι Σοσιαλδημοκράτες συγκεντρώνουν το 37,5%, οκτώ μονάδες κάτω σε σχέση με το 2015, οι Πράσινοι 25,5% από 12,3, οι Χριστιανοδημοκράτες 11,2% από 15,9 η Αριστερά 9,1% από 8,5% και το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία 5,3%. Επομένως ο συνασπισμός SPD και Πρασίνων συγκεντρώνει 81 από τις 121 έδρες του τοπικού κοινοβουλίου και θα συνεχίσει, κατά πάσα πιθανότατα, να κυβερνά.


Ο επικεφαλής του SPD και νυν δήμαρχος Πέτερ Τσέντσερ τόνισε πως προτεραιότητα αποτελεί η συνέχιση της συνεργασίας με τους Πρασίνους ενώ επεσήμανε  ότι εφόσον το επιτρέπουν τα τελικά ποσοστά, σκοπεύει επίσης να συνομιλήσει και με το CDU.

Το ποσοστό του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος ήταν το χαμηλότερο για το κόμμα στο Αμβούργο από το 1950. Πρόκειται για «πικρή μέρα για το CDU και για ιστορικά κακό αποτέλεσμα» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Πάουλ Τσίμιακ.

Από την πλευρά των Πρασίνων, η επικεφαλής στο Αμβούργο Καταρίνα Φέγκεμπανκ έκανε λόγο για «επιτυχημένο συνασπισμό των τελευταίων πέντε ετών» και πρόσθεσε ότι δεν βλέπει για ποιον λόγο δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί, με ισχυρότερο το κόμμα των Πρασίνων. Τα επίσημα ποσοστά των κομμάτων θα γίνουν γνωστά την 11η Μαρτίου.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο