ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | Τετάρτη, 06 Μαΐου 2020

Σ. Γκάκας: Η απόλαυση της Τέχνης είναι δικαίωμα


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Σ. Γκάκας: Η απόλαυση της Τέχνης είναι δικαίωμα

Παραμελημένοι, παρεξηγημένοι, συκοφαντημένοι είναι οι άνθρωποι της Τέχνης, δήλωσε σήμερα Στο Κόκκινο ο Σέργιος Γκάκας, σκηνοθέτης, συγγραφέας και αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου.


Εμείς πιστεύουμε ότι η απόλαυση της Τέχνης είναι δικαίωμα, το οποίο αυτή τη στιγμή αφαιρείται και δεν ευθύνεται μόνο η πανδημία και “σπάμε το κεφάλι μας”, είπε μιλώντας στην Ευγενία Λουπάκη, να βρούμε τρόπους για δράσεις πολιτισμού, παρά την ασάφεια των κυβερνητικών εξαγγελιών.

Το αγαπημένο φεστιβάλ της Ρεματιάς είναι πολύ δύσκολο πάντως να διεξαχθεί, διότι είναι σχεδόν αδύνατο να ελεγχθεί ο χώρος. Αλλά ψάχνουμε τρόπους και ιδέες, σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες και ιδιαίτερα τους νέους καλλιτέχνες, που πραγματοποιούσαν το δικό τους Φεστιβάλ, το Our Festival εντός του Φεστιβάλ Ρεματιάς.

Βαθύτατα απογοητευμένος, δήλωσε ο Σέργιος Γκάκας από τη μικροπολιτική εκμετάλλευση εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου, των ανακοινώσεων του κ. Χαρδαλιά για τα κρούσματα του κορωνοϊού στους δήμους της Αττικής όπου το Χαλάνδρι εμφανίστηκε τρίτο.

Επιχείρησαν να ενοχοποιήσουν την δημοτική αρχή, επιμένουν να στοχοποιούν τους Ρομά, ενώ ήξεραν πολύ καλά ότι στον καταυλισμό δε υπήρξε ούτε ένα κρούσμα. Ενώ ήξεραν ότι τα κρούσματα σημειώθηκαν στο ΙΚΑ Χαλανδρίου, στο ΑΤ Χαλανδρίου και σε ένα πάρτυ που έγινε σε γνωστό κτήμα της περιοχής. Ενώ ήξεραν ότι από τους πρώτους Δήμους που πήραν δραστικά μέτρα ήταν ο Δήμος μας, είπε ο κ. Γκάκας.

Με κλείσιμο των παιδικών χαρών, με απολυμάνσεις παντού, με ειδική δράση στον καταυλισμό του Νομισματοκοπείου, όπου επαναλαμβάνω δεν είχαμε ούτε ένα κρούσμα. Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς θα ξαναπώ καλημέρα σ’ αυτούς τους ανθρώπους, με τους οποίους γνωριζόμαστε δεκαετίες.

Ηταν πάντως απαράδεκτο εκ μέρους του κ. Χαρδαλιά, υπογράμμισε ο Σέργιος Γκάκας, να ανακοινώσει δήμους και κρούσματα χωρίς να έχει ενημερώσει τις δημοτικές αρχές. Εκ των υστέρων και αφού διαμαρτυρηθήκαμε προσπάθησε να τα μπαλώσει, αλλά είχαμε ήδη υποστεί τις επιθέσεις.

Πιθανόν βέβαια, κατέληξε ο αντιδήμαρχος, οι επιθέσεις να συνδέονται και με το γεγονός ότι μπήκαν οι μπουλντόζες για το Δημαρχιακό Μέγαρο, που θα αποκτήσει επιτέλους η πόλη μετά από 25 χρόνια. Ένα όνειρο δεκαετιών, που ξεκίνησε από την περίοδο της δημαρχίας Παττακού και το υλοποιούμε εμείς, σε πείσμα και της πανδημίας και των όποιων επιθέσεων, διότι δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής, αγαπάμε το Χαλάνδρι και την ομορφιά.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο