ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | Παρασκευή, 08 Μαΐου 2020

Κ. Κεχαγιόγλου: Εκτός μέτρων στήριξης η πλειονότητα των εργαζομένων στον πολιτισμό


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Κεχαγιόγλου: Εκτός μέτρων στήριξης η πλειονότητα των εργαζομένων στον πολιτισμό

«’Ο πολιτισμός σώζεται όταν σώζονται οι άνθρωποι’ έγραφε το πανό μας γιατί αυτή είναι η ουσία. Όπως και αυτό που έγραφαν οι κουκλοπαίκτες ότι ‘Πίσω από την κούκλα υπάρχει άνθρωπος’. Ήταν πολύ συγκινητικό αυτό που ζήσαμε στην πλατεία Συντάγματος. Φαντασία, ταλέντο, αλληλεγγύη, κοινό αγωνιστικό αίσθημα. Πάλι όμως, από την κα Μενδώνη ακούσαμε ελλιπή μέτρα που εξαιρούν πολύ κόσμο». Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), Κώστας Κεχαγιόγλου, μίλησε χθες Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα.


Η υπουργός Πολιτισμού ανακάτεψε τα νέα με τα παλιά, εξαιρώντας και πάλι κόσμο, αγνοώντας την κατάσταση που έχει προκληθεί από τις ευέλικτες μορφές εργασίας στον χώρο μας. Αγνοούν τον τρόπο που εργαζόμαστε. Δεν ανακουφίζεται η μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων. Κάποιοι εντάσσονται, αλλά με το σταγονόμετρο. Παραμένει εκτός ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων που εκπροσωπούμε. Το έκτακτο βοήθημα για να το πάρει κάποιος έπρεπε να έχει συμπληρώσει από 50 έως 200 ένσημα σε έναν χρόνο. Τώρα, μας είπε ότι πρέπει να υπάρχουν 90 ένσημα σε 9 μήνες, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τις προϋποθέσεις.

Η μεγάλη πλειονότητα μένει απέξω. Χρειάζεται εξειδίκευση των μέτρων, υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Ακούσαμε να μιλάνε μόνο για καλλιτέχνες, ελπίζουμε αυτό να είναι απλά ένα λάθος, γιατί στα παρασκήνια, στα καμαρίνια εργάζονται μακιγιέρ, ηχολήπτες, ηλεκτρολόγοι και εργαζόμενοι πολλών ακόμη ειδικοτήτων.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος μίλησε γιατί γνωρίζει. Έχει δουλέψει σκληρά, ξέρει τις ιδιαιτερότητες του χώρου. Γνωρίζει επίσης, ότι το υπουργείο Πολιτισμού αντιμετωπίζει το θέμα με προκλητική αδιαφορία.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο