ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | Παρασκευή, 08 Μαΐου 2020

Ρ. Χρηστίδου: Εμπαιγμός τα ελλιπή μέτρα στήριξης των εργαζόμενων στον Πολιτισμό


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Ρ. Χρηστίδου: Εμπαιγμός τα ελλιπή μέτρα στήριξης των εργαζόμενων στον Πολιτισμό

Οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό είναι σκληρά εργαζόμενοι, δεν κάνουν χόμπι κάτι που δεν το έχει αντιληφθεί η κοινωνία μας σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστή τραγουδίστρια και μουσικός Ραλλία Χρηστίδου, η οποία τόνισε πως οι συνάδελφοι της δεν είναι επαίτες, ζητούν αυτό που τους αναλογεί καθώς η συγκεκριμένη απαγόρευση επιβλήθηκε από το κράτος και αυτό απαιτεί να υπάρξει ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για όλους όσοι έχουν κάνει φορολογική δήλωση το 2018 και να καταρτιστεί πρωτόκολλο με οδηγίες βάσει των συμβουλών των επιστημόνων ώστε να αρχίσουν και πάλι οι άνθρωποι να εργάζονται.


Η κα Χρηστίδου στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη επισήμανε ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η κα υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη είναι λες και κάποιος της δίνει εντολές για το πως θα αποκλείσει από αυτά όσο γίνεται περισσότερο κόσμο.

Δεν είναι απλώς ελλιπή τα μέτρα είναι η ίδια κυβερνητική τακτική που ακολουθήθηκε και με τους επιστήμονες «μιλάμε για εμπαιγμό».

Η κα Χρηστίδου σχολίασε πως αν κάποιος έχει την παραμικρή γνώση του πως δραστηριοποιείται όλος αυτός ο κλάδος μπορεί να αντιληφθεί ότι τα έξι μεροκάματα τον μήνα μέσα στο δεκάμηνο ή για το ίδιο διάστημα τα 50 ένσημα είναι πάρα πολλά ώστε βάσει αυτών κάποιος να ενταχθεί στα μέτρα.

Και αυτό αφορά τους απλούς εργαζόμενους, τραγουδιστές, μουσικούς, ηθοποιούς, τεχνικούς κ.ά. ή οποίοι δεν πρέπει να κρίνονται με τα ίδια μέτρα όπως π.χ. οι εργαζόμενοι γραφείου, καθώς ούτε τα ίδια ένσημα μπορείς να κολλήσεις ούτε τις ίδιες ώρες δουλεύεις.

Το ένα ένσημο για έναν μουσικό δεν είναι δύο ώρες εργασίας μπορεί να είναι και δέκα, και 12 και 14 μέσα σε μια ημέρα, εξήγησε η βουλευτής.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο