ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020

Απειλή για τα θερινά σινεμά η επιβολή πρόχειρα σχεδιασμένων μέτρων


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Απειλή για τα θερινά σινεμά η επιβολή πρόχειρα σχεδιασμένων μέτρων

Η επιβολή χρήσης του «40% της χωρητικότητας» των θερινών σινεμά μπορεί να γίνει 50% ή και 60% αν αντί ποσοστού τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις με πλήρη εκμετάλλευση του διαθέσιμου χώρου, ήδη υπάρχει επιπλέον κόστος για προσωπικό καθαριότητας και επιτήρησης, τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Διανομέων Ταινιών Ειρήνη Σουγανίδου Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.


Για τα θερινά σινεμά, κινούμαστε με βάση την ανακοίνωση για την 1η Ιουνίου, αλλά είναι ασαφές ακόμη το ακριβες πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας που πρέπει να ακολουθήσουν οι αίθουσες. Το υπουργείο έχει πει ότι θα ανακοινωθεί την Δευτέρα 18 Ιουνίου, περιμένουμε, είπε η κα Σουγανίδου.

Υπογράμμισε ότι είναι πρόβλημα το «40% της χωρητικότητας» που αναφέρει η τρέχουσα οδηγία, την ώρα που οι θερινοί κινηματογράφοι έχουν την δυνατότητα να αναπτυχθούν σε πλάτος για να τηρήσουν αποστάσεις 1,5 μ. (αυτό που είχε ανακοινωθεί πριν) καλύπτοντας και 50% και 60% της χωρητικότητας.

Η συνολική τήρηση όλων των μέτρων (καθαριότητα, απολυμάνσεις, κτλ.) συνεπάγεται επίσης σημαντικό κόστος, απαιτεί πρόσληψη τουλάχιστον ενός ατόμου στην καθαριότητα και ενός ακόμη για την επιτήρηση της τήρησης των αποστάσεων μεταξύ θεατών όπως τόνισε.

Εξάλλου, δυστυχώς για τα «χειμερινά» σινεμά που λειτουργούν κανονικά και το Καλοκαίρι, δεν υπάρχει ούτε αναφορά, όπως υπογράμμισε, πότε και πώς θα λειτουργήσουν.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο