ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | Τρίτη, 19 Μαΐου 2020

Δρόμοι και σπίτια της παλιάς πόλης της Καβάλας γεμίζουν Πολιτισμό


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Δρόμοι και σπίτια της παλιάς πόλης της Καβάλας γεμίζουν Πολιτισμό

Ανοίγουν για το κοινό του cosmopolisfestival δρόμοι και σπίτια της παλιάς πόλης της Καβάλας, που ετοιμάζεται να «απαντήσει» με ακόμη περισσότερο πολιτισμό στην πανδημία και το πλήγμα που προκάλεσε στον τουρισμό, όπως περιέγραψε ο δήμαρχος Θεόδωρος Μουριάδης Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.


Ο κ. Μουριάδης σημείωσε ότι εκτός του Φεστιβάλ Φιλίππων, δεύτερο παλαιότερο στην Ελλάδα με πρώτη παράσταση το 1957, τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί ο θεσμός και πέραν των παραστάσεων λειτουργεί παράλληλα το Φεστιβάλ Καβάλας, που φέτος είναι αφιερωμένο στα κλειστά κτίρια της πόλης, τις καπναποθήκες και τα καπνεργοστάσια, τα αξιόλογα σπίτια, που έχουν αφήσει παρά τις απώλειες ένα μεγάλο κτιριακό απόθεμα-κληρονομιά στην πόλη.

Η Καβάλα έχει όμως και άλλο ένα σημαντικό φεστιβάλ, το Cosmopolis, που έχει ξεκινήσει από το 2006 με ethnik περιεχόμενο. Φέτος η αναβάθμισή του με διεθνή και κυρίως μεσογειακά σχήματα ανακόπηκε εν μέρει από τους περιορισμούς της πανδημίας, αλλά θα έχει πολύ ενδιαφέρον, με μουσικά δρώμενα μέσα στην παλιά πόλη, τους δρόμους και τα σπίτια της.

Αυτό το μεγάλο «οπλοστάσιο» πολιτισμού που περιέγραψε, είναι από τα σημαντικά όπλα της Καβάλας ενάντια στα προβλήματα στον τουρισμό λόγω της πανδημίας.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο