ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020

Γ. Βουρδαμής (Support Art Workers): Η Τέχνη θα βρει τον τρόπο και τον δρόμο


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Βουρδαμής (Support Art Workers): Η Τέχνη θα βρει τον τρόπο και τον δρόμο

Οργανωνόμαστε και διεκδικούμε, απέναντι σε μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζει αλαζονικά και απαξιωτικά την Τέχνη, δήλωσε Στο Κόκκινο ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας Support Art Workers, ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Βουρδαμής.


Μιλώντας στην Ευγενία Λουπάκη τόνισε πως “Είναι η ώρα της γενιάς μου να βγει μπροστά στον αγώνα, μαζί με τους μεγαλύτερους. Μέσα στη καραντίνα εβλεπα ότι ο Πολιτισμός μένει εκτός κάδρου, ένοιωσα την ανάγκη να κάνουμε κάτι. Είμαστε ακόμα στην αρχή από οργανωτική άποψη αλλά ήταν απίστευτη η ανταπόκριση και είναι συγκινητική η προσφορά. Ο πυρήνας της κίνησης αποτελείται από 300 εργαζόμενους στον πολιτισμό, νέους στην ηλικία. Το γκρουπ μας στα σόσιαλ μήντια έχει 20.000 υποστηρικτές και δικτυωθήκαμε ήδη σε 18 πόλεις. Δεν μπορεί ο κόσμος να καταστρέφεται γύρω μας κι εμείς να κοιτάμε μόνο τον εαυτούλη μας.”.

“Η συναυλία αλληλεγγύης στους Τούρκους καλλιτέχνες που οργανώσαμε στα σκαλιά του Ηρωδείου, ήταν μια συγκλονιστική εκδήλωση, τόνισε ο Γιώργος Βουρδαμής. Θα κάνουμε κι άλλες τέτοιες δράσεις όπως αύριο στις 7 το πρωί στο Σύνταγμα όπου θα “μαλώσουν” οι μουσικές μεταξύ τους. Θα τον βρούμε τον τρόπο να επικοινωνήσουμε, η Τέχνη θα βρει και πάλι το δρόμο”.

Η πρωτοβουλία Support Art Workers, που συγκέντρωσε 45.000 υπογραφές υπέρ της στήριξης των εργαζομένων στον Πολιτισμό και εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχει αύριο στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η ΠΟΘΑ με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Πολιτισμού και μας καλεί να τις στηρίξουμε μαζικά.

 

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο