ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020

Ρ. Αξελός: Να στηρίξουμε πρωτίστως τους νέους καλλιτέχνες


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Ρ. Αξελός: Να στηρίξουμε πρωτίστως τους νέους καλλιτέχνες

Ολοκληρωμένη, συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση για την στήριξη του πολιτισμού από το Δήμο της Αθήνας κατέθεσε η Ανοιχτή Πόλη, τόνισε σήμερα Στο Κόκκινο, ο ηθοποιός και δημοτικός σύμβουλος Ρήγας Αξελός.


Μιλώντας στην Ευγενία Λουπάκη με αφορμή τις μαζικές κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών, λόγω της Παγκόσμιας Μέρας Πολιτισμού, ο κ. Αξελός στηλίτευσε την αλαζονεία της κ. Μενδώνη που είπε στους εκπροσώπους της ΠΟΘΑ ότι “εξαντλήθηκε η επιείκειά της”.

“Γυμνασιάρχις είναι η κυρία κι εμείς μαθητούδια; Είναι δυνατόν να απευθύνεται έτσι στους ανθρώπους του πολιτισμού; Θα μου πείτε εδώ αντιμετώπισε με αλαζονεία ογκόλιθους του πολιτισμού, στους συνδικαλιστές θα φερθεί καλύτερα;” είπε.

“Εμείς ως Ανοιχτή Πόλη καταθέσαμε ένα συνολικό πρόγραμμα στήριξης του πολιτισμού και θα επιδιώξουμε να συζητηθεί άμεσα σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο. Προτείνουμε να διατεθούν δημοτικοί πολιτιστικοί χώροι για την πραγματοποίηση συναυλιών, εικαστικών εκθέσεων και παραστάσεων χορού και θεάτρου, να δημιουργηθούν ειδικά ταμεία για την αγορά εικαστικών έργων και θεατρικών παραστάσεων καθώς και ν’ απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη κινηματογράφοι και μικρά ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία. Θα μπορούσε ακόμα και ν’ αγοράσει βιβλία ο Δήμος για να στηρίξει τον χώρο του βιβλίου που υπέστη και αυτός πλήγμα”, τόνισε ο Ρήγας Αξελός.

“Κυρίως όμως πλήττονται όσοι καλλιτέχνες έχουν  άμεση σχέση με το κοινό. Το ζωντανό θέαμα, παραστάσεις , συναυλίες, ζωντανή μουσική. Και όσοι άνθρωποι εργάζονται πλάι στους ερμηνευτές, πίσω από τα φώτα. Αλλά πρωτίστως αισθάνομαι ότι έχουμε χρέος να στηρίξουμε τους νέους ανθρώπους, τους νέους καλλιτέχνες. Οχι μόνο με την έννοια της επιβίωσης αλλά και της έκφρασης. Ο Δήμος μπορεί να δημιουργήσει θεσμούς και δράσεις για να τους βοηθήσει. Μπορεί π.χ να γίνει ένα Φεστιβάλ Δρόμου, ένα Φεστιβάλ Νέων Συγγραφέων και άλλες δράσεις που με το βλέμμα στους νέους προτείνουμε” κατέληξε ο κ. Αξελός.

 
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο