ΕΡΓΑΣΙΑ | Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020

Γ. Κατρούγκαλος: Αυτονόητη η αντίδραση στα «άγρια όνειρα» Βρούτση-Μητσοτάκη


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Κατρούγκαλος: Αυτονόητη η αντίδραση στα «άγρια όνειρα» Βρούτση-Μητσοτάκη

Ούτε στα πιο άγρια όνειρά του το ΔΝΤ δεν είδε την απορρύθμιση της εργασίας που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο Γ. Βρούτσης, παραδέχθηκαν ευθέως ότι φέρνει μείωση αποδοχών το δικαίωμα εργοδότη να μειώνει το χρόνο εργασίας ως 50%, θέλουν με το φόβο της ανεργίας να κρατήσουν πειθαρχημένους τους εργαζόμενους, αλλά το εργατικό κίνημα, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτονόητα θα αντιδράσουν, τίποτε δεν είναι δεδομένο, τόνισε ο τέως υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.


Όποιος άκουσε την ανάλυση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση αντιλαμβάνεται ότι υφίσταται η μείωση μισθών κατά 20% παρά τα αντιθέτως λεγόμενα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σπ. Πέτσα. Και μάλιστα ενδέχεται να είναι μεγαλύτερη, αν μπει πλαφόν στο όριο στήριξης του εισοδήματος, όπως σε κάποιες χώρες, αναφερόμενος στην δυνατότητα επιβολής μείωσης του χρόνου εργασίας ως 50% από τον εργοδότη, είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Αντίστοιχα ψέμα είναι ότι δεν μεταβάλλονται οι εργασιακές σχέσεις, συνέχισε, στην πραγματικότητα γίνεται συνολική αναδιάρθρωση της εργασίας, με υποβάθμιση όχι μόνο του μισθού αλλά και εργασιακών δικαιωμάτων, με πλήρη ελαστικοποίηση. Εάν εργαζόμενοι διεκδικούν τα δικαιώματά τους θα φοβούνται ότι θα βρεθούν στην ανεργία. Θέλουν οι εργοδότες και τα πολιτικά αφεντικά τους να είναι όσο πιο πειθαρχημένοι γίνεται».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να προωθήσει συνολικά πλαίσιο εργασίας που ούτε το ΔΝΤ στα πιο άγρια όνειρά του δεν θα το έβλεπε. Έχει χαρακτήρα μονιμότητας η προσπάθεια συνολικής αναδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων. Είναι όμως αυτονόητη η αντίδραση του εργατικού κινήματος, πέραν του ΣΥΡΙΖΑ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τίποτε δεν είναι δεδομένο. Δεν είναι δυνατόν να χαθούν δικαιώματα δεκαετιών με το πρόσχημα της πανδημίας.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο