ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020

«Η Μενδώνη είναι η ξηρασία στον χώρο του Πολιτισμού»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Η Μενδώνη είναι η ξηρασία στον χώρο του Πολιτισμού»

Οι άνθρωποι του Πολιτισμού διαδήλωναν και η υπουργός Πολιτισμού έβγαζε δελτία Τύπου για τα γλυπτά του Παρθενώνα, η Μενδώνη είναι η ξηρασία στον χώρο του Πολιτισμού, κυριολεκτικά, ποτέ δεν είχε καμία επαφή, έχει και εχθρική στάση, δεν τον κατανοεί, δεν τον θέλει, τα είπε ο Ξαρχάκος, σχολίασε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων Κυριάκος Αγγελάκος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη. Χαρακτήρισε εξάλλου «πυροτέχνημα» Μπακογιάννη τα περί διάθεσης χώρων του Δήμου. Την Δευτέρα καταθέτει ολοκληρωμένη πρόταση η Ανοιχτή Πόλη στο δημοτικό συμβούλιο.


Ο κ. Αγγελάκος αναφέρθηκε αναλυτικά στην χθεσινή κινητοποίηση των ανθρώπων του Πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας και την πορεία από το υπουργείο Πολιτισμού στο υπουργείο Εργασίας και την Βουλή, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού, από την οποία ξεχώρισε σαν εικόνα ένα πλακάτ που, παραφράζοντας στίχους του Μιχάλη Κατσαρού από το ποίημα «Θὰ σᾶς περιμένω», ανέγραφε «Τὸ μέλλον μας ἔχει πολλή Μενδωνία».

Η Μενδώνη είναι η ξηρασία στον χώρο του Πολιτισμού, κυριολεκτικά, όπως είπε χαρακτηριστικά. Δεν είναι τυχαίο ότι την ημέρα που οι άνθρωποι του Πολιτισμού ήταν στον δρόμο, αυτή έβγαζε δελτία Τύπου για την επανένωση των γλυπτώνν του Παρθενώνα. Ποτέ, δεν είχε καμία επαφή. Το θέμα είναι ότι έχει και εχθρική στάση απέναντι στον Πολιτισμό, δεν τον κατανοεί, δεν το θέλει, ήταν μία Γενική Γραμματέας για τις αρχαιότητες, αυτά που είπε ο Ξαρχάκος, με λίγα λόγια.

Η Ανοιχτή Πόλη, είπε εξάλλου ο κ. Αγγελάκος, συγκρότησε ολοκληρωμένη πρόταση για την υποστήριξη των ανθρώπων του Πολιτισμού που είναι σε διαρκή επεξεργασία και οι προτάσεις αυτές θα υποστηριχθούν στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων.

Χαρακτήρισε εξάλλου «πυροτέχνημα» την δήλωση Μπακογιάννη περί διάθεσης στους νέους δημιουργούς όλων των χώρων του Δήμου. Πρακτικά, εάν έπαιρνε π.χ. ένας δημιουργός στην Τεχνόπολη να ζητήσει χώρο, δεν υπάρχει κανείς να τον βάλει, να του απαντήσει, για μία παράσταση θεάτρου, χορού, κτλ., ξεκαθάρισε ο κ. Αγγελάκος. Δεν έχουν επεξεργαστεί τίποτε, η ημερήσια διάταξη του ΔΣ καλεί για την Δευτέρα, να μας ανακοινώσουν τι σκέφτονται.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο συνδεδεμένο ηχητικό απόσπασμα.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο