ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | Σάββατο, 23 Μαΐου 2020

Θ. Κοροβίνης: Εξουσιαστές σαν τον Αχ. Μπέο στοχεύουν στη συντριβή του πολιτισμού


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Θ. Κοροβίνης: Εξουσιαστές σαν τον Αχ. Μπέο στοχεύουν στη συντριβή του πολιτισμού

Για την χυδαία επίθεση του δημάρχου του Βόλου Αχ. Μπέου ενάντια στον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τους κατοίκους στους Σταγιάτες Πηλίου αλλά και των μελών της Επιτροπής Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών μίλησε ο Θ. Κοροβίνης στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά».


«Αυτή η τακτική κρατάει χρόνια, δεν είναι μόνο ο δήμαρχος, εξουσιαστές, κομπιναδόροι στοχεύουν στην συντριβή της ποιότητας του πολιτισμού και την επικράτηση της υποκουλτούρας. Οι εχθροί οι δικοί μου είναι αυτοί» σημείωσε ο συγγραφέας.

Σχετικά με την δική του αντίδραση απέναντι στην επίθεση του δημάρχου στον Αλ.Ιωαννίδη αλλά και σε πολίτες του Βόλου «ο δημιουργός πρέπει να πρεσβέυει ανθρώπινες αξίες, να υψώνει το ανάστημά του όχι για να κάνει φιγούρα αλλά γιατί έτσι πρέπει να γίνεται. Τα χρόνια είναι κρίσιμα πάντοτε. Δεν είμαστε μόνο για μεγάλα λόγια» τόνισε μεταξύ άλλων.

Επεσήμανε ακόμη ότι τέτοιου τύπου στάσεις από τοπικούς άρχοντες προηγήθηκαν στη Θεσσαλονίκη που «μας γύρισαν στον Μεσαίωνα» ...«όταν ερχόταν ο Νομάρχης στους εκπαιδευτικούς για να καπελώσει μια συνεδρίαση. Και έλεγα εγώ με αυτόν δε συνυπάρχω. Εγώ έχω φίλο τον Περικλή Κοροβέση, τον Μάνο Ελευθερίου, τον Γιώργο Ζήκα». «Πώς αλλιώς θα τους τιμήσω αυτούς;» διερωτήθηκε.

«Ο Αλκίνοος πέρα από την καλλιτεχνική του αξία έχει και ήθος που είναι σπάνιο στους προβεβλημένους καλλιτέχνες. Πρέπει να σταθεί κανείς στο ύψος των περιστάσεων αλλιώς δεν νοείται δημιουργός».

Πολιτικοί σαν τον Αχ. Μπέο «αυτό που θέλουν επιβάλλοντας το εγώ τους από μια θέση εξουσίας που τους την έδωσε ο λαός, είναι να τρομοκρατήσουν» πρόσθεσε και κατέληξε ότι η αντιπαράθεση με τους πολιτικούς αυτούς «δεν είναι μια αντιπαράθεση με τον Αχ. Μπέο, αλλά μια αντιπαράθεση του καλού με το κακό, με την έννοια της ποιότητας της ζωής μας, και όχι με μια μεταφυσική έννοια».

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο