ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020
Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ φωνάζουν δύο εβδομάδες τώρα, αλλά το τόσο σοβαρό αυτό θέμα δεν έχει φτάσει όσο θα έπρεπε στους πολίτες, όπως και οι επιπτώσεις από τις αποφάσεις του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, είπε ο κ. Κορλός. Όπως θύμισε, η ΕΥΔΑΠ εκτελεί δύο βασικές λειτουργίες:
Το υπουργείο Υποδομών & Δικτύων ήρθε με τρόπο που θυμίζει περιπτώσεις όπως της Χιλής, όπως είπε χαρακτηριστικά, βάζει από την πίσω πόρτα, μέσω ΣΔΙΤ, ιδιώτες στην υπόθεση του νερού. Λέει ταυτόχρονα «μια χαρά το κάνατε μέχρι τώρα» και «πλέον δεν μπορείτε, θα το κάνει ιδιώτης». Και αρχίζουν τα ερωτήματα:
Εθνική Ασφάλεια: η ΕΥΔΑΠ σε κάθε ενέργεια της Πολιτικής Προστασίας συμμετέχει με στελέχη της στον σχεδιασμό και χειρίζεται απόρρητα σχέδια για όλα τα προβλήματα και τους περιφερειακούς κινδύνους της χώρας (πόλεμος, εκτεταμένη μόλυνση, κτλ.). Τώρα σχέδια διαχείρισης απόρρητων θεμάτων περνούν σε ιδιώτη, μεγαλοεργολάβο ή πολυεθνική.
Κόστος του νερού: Όπου έχει μπει ιδιώτης, σε οποιαδήποτε χώρα ακόμη και της Ευρώπης, οι τιμές πήγαν προς τα επάνω. Ο εργολάβος δεν κάνει αγαθοεργία, θέλει κέρδος. Και αυτό δεν επηρεάζει μόνο την Αττική αλλά και άλλες περιφέρειες και τον αγροτικό τους πληθυσμό, που χρησιμοποιεί νερό με χαμηλή τιμή από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ.
Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα λειτουργίας του δικτύου από τους ταμιευτήρες και τα φράγματα, τις λίμνες, τα κανάλια, ως τα διυλιστήρια σήμερα, ξεκαθάρισε ο κ. Κορλός. Δεν υπάρχει επίσης κανένα ζήτημα με την ΕΥΔΑΠ ΑΕ που είναι κερδοφόρος. Οπότε, γιατί; Εμείς ξέρουμε, οι πολυεθνικές προσπαθούν χρόνια να μπουν στον κύκλο του νερού. Λέμε στην κυβέρνηση ότι είναι απόφαση και πολύ επικίνδυνη και πολιτικά επιζήμια. Ο μέσος ψηφοφόρος της ΝΔ, θα πρέπει να γνωρίζει ο υπουργός Υποδομώνν Κ. Καραμανλής και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, είναι αντίθετος με αυτά. Είναι ήδη τέτοια η διόγκωση της αντίδρασης, ώστε αργά ή γρήγορα πιστεύω ότι θα αναγκαστούν να αλλάξουν στάση στο θέμα.
Ο κ. Κορλός υπογράμμισε την σημασία πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που επαναβεβαιώνει παλαιότερη με την οποία ξεκαθαριζόταν ότι απαγορεύεται (έτσι το λέει η απόφαση) οποιαδήποτε αποξένωση του κράτους από το νερό. Απέρριψε επίσης τα επιχειρήματα Καραμανλή για επιλογή που θα επιτρέψει να γίνουν έργα. Και τώρα μπορεί, μπορεί με οποιοδήποτε τρόπο. Αλλά στο τέλος τα έργα πρέπει να παραδοθούν στην ΕΥΔΑΠ που έχει την τεχνογνωσία και τις δυνατότητες να το διαχειριστεί. Κανείς δεν μπορεί να μπει σε αυτό το κομμάτι πλην της ΕΥΔΑΠ. Και το κράτος δεν μπορεί να στρέφεται εναντίον άλλων οντοτήτων του κράτους, όπως η ΕΥΔΑΠ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11 Σεπ 2020
Κ. Τσουκαλάς: Για να σώσεις το σπίτι σου ζητούν να το πληρώσεις δύο φορές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11 Σεπ 2020
Κ.Αρβανίτης: Η Γιόχανσον δήλωσε πως η Ελλάδα δεν ζήτησε απ’την ΕΕ μετεγκατάσταση προσφύγων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 11 Σεπ 2020
Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Η κυβέρνηση είναι και δεξιά και αδέξια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 11 Σεπ 2020
Όπως το 2015 στην κάλπη, την Άνοιξη με τα voucher, η επικοινωνία τους θα ξανακαταρρεύσει
ΥΓΕΙΑ | 11 Σεπ 2020
Δ. Κατσίμπα: Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι χειρότερη από την έναρξη της πανδημίας
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο