ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020

Στην Καλαμάτα, κόντρα στην πανδημία θα... χορέψουν και φέτος!


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Στην Καλαμάτα, κόντρα στην πανδημία θα... χορέψουν και φέτος!

Για την προσπάθεια να «μεγαλώσει» ακόμη περισσότερο το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας και τις αντιξοότητες που προκάλεσε η πανδημία, μίλησε η διευθύντρια του θεσμού Λίντα Καπετανέα Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη. Δείτε το πρόγραμμα.


Από τις 21 έως τις 30 Αυγούστου 2020, στην Καλαμάτα και στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της πόλης, κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν την δουλειά τους στους δημότες και τους φιλότεχνους επισκέπτες της (δείτε το πρόγραμμα εδώ).

Η κα Καπετανέα αναφέρθηκε στην σημερινή πραγματικότητα του θεσμού που υπηρετεί την τελευταία τριετία και σημείωσε ότι είναι βασική επιδίωξη να δίνει το Φεστιβάλ παραγωγές στις ελληνικές ομάδες, όπως π.χ. κάνει το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, πέραν από την δυνατότητα παρουσίασης «παγκόσμιας πρώτης» στην Καλαμάτα.

Στα σχέδια είναι η δυνατότητα για παραπάνω ευκαιρίες στους Έλληνες καλλιτέχνες και την ενεργή «γνωριμία» της δουλειάς τους με τους δημιουργούς του εξωτερικού, που όπως είπε η κα Καπετανέα δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί φέτος λόγω της πανδημίας και πλέον έχει ξεκινήσει η προσπάθεια να υλοποιηθεί μία τέτοια δράση για το 2021.

Ακούστε αναλυτικά την συνέντευξη στο συνδεδεμένο ηχητικό απόσπασμα.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο