ΕΡΓΑΣΙΑ | Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020

Με εντολή ΕΛΤΑ Courier «ξηλώνουν» ενοικιαζόμενους εργαζόμενους


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Με εντολή ΕΛΤΑ Courier «ξηλώνουν» ενοικιαζόμενους εργαζόμενους

Τρία χρόνια, τρεις εργολάβοι εργοδότες για να παρέχει τις υπηρεσίες του αντί των υπαλλήλων αορίστου χρόνου στα ΕΛΤΑ Courier, που τώρα ζήτησαν να μην ανανεωθεί η σύμβασή του και άλλων συναδέλφων του, όπως περιέγραψε ο Γιάννης Χατζής Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.


Ο κ. Χατζής ανέφερε ότι εργαζόταν από τον Ιανουάριο του 2017 στην ΕΛΤΑ Courier και από τον Σεπτέμβριο του 2018 στην ίδια θέση μέχρι την ημέρα της απόλυσής του, την Τρίτη, η οποία του ανακοινώθηκε τηλεφωνικά από την εργολάβο εταιρεία SkyCom. Σε ερώτησή του στην προσωπάρχη εάν υπήρχε πρόβλημα με την δουλειά του, παράπονα, πλημμελής εκτέλεση, η απάντηση που πήρε ήταν ότι υπήρχε πρόβλημα κερδοφορίας και ότι η διαχειρίστρια εταιρεία των ΕΛΤΑ απαιτούσε περικοπές. Ωστόσο, παράλληλα με τις απολύσεις (της δικής του και συναδέλφων του) προχθές, όπως και άλλων πέντε πριν ένα μήνα, γίνονται προσλήψεις, όπως σημείωσε ο κ. Χατζής.

Υπογράμμισε παράλληλα το άλλο παράδοξο περί κερδοφορίας, καθώς όπως ανέφερε η προηγούμενη διοίκηση (Φιδοπιάστη-Αποστολάκου) κάθε τρεις μήνες γνωστοποιούσε απολογισμό πεπραγμένων μετά από έρευνα ορκωτών λογιστών και η εταιρεία είχε κερδοφορία, με τους ίδιους εργαζόμενους και λιγότερη δουλειά.

Ως προς το καθεστώς εργασίας, σημείωσε ότι από το 2017 ο ίδιος άλλαξε τρεις εργοδότες, έχοντας καταγγείλει άλλη μία στην Επιθεώρηση Εργασίας (την Meccanica) για οφειλόμενα σε άδεια και επίδομα αδείας, πριν βρεθεί στην SkyCom για τα ΕΛΤΑ Courier. Υπάρχει ευθύνη των ΕΛΤΑ, είπε ο κ. Χατζής, σημειώνοντας ότι η μη εκκαθάριση από την Meccanica αιτιολογήθηκε με τη δήλωση «αν μας δώσει η εταιρεία πιστοποίηση των ωρών εργασίας, εμείς σας καταθέτουμε τα χρήματα», αλλά η εταιρεία δήλωσε «έχουμε τελειώσει με την Meccanica».

Τώρα, που «ανήκαμε» στην SkyCom, συνέχισε ο κ. Χατζής, εμάς που απολυθήκαμε τώρα μας ανακοίνωσε ότι από τα ΕΛΤΑ Courier δεν επιθυμείται η ανανέωση της συμβασής μας. Ότι η εντολή ήρθε από τα ΕΛΤΑ Courier... Έχουμε μιλήσει με τους συναδέλφους των σωματείων, μόλις δω τι θα γίνει με το επίδομα ανεργιας ότι μπορώ θα το διεκδικήσω, από τα ΕΛΤΑ Courier και όχι τον εργολάβο. Εκτελούσαμε εργασίες που κάναμε εμείς, όχι οι αορίστου χρόνου υπάλληλοι, όπως τόνισε.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο