ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ | Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Κ. Πουλάκης: Ο κ. Θεοδωρικάκος επαναφέρει το ρουσφέτι στην αυτοδιοίκηση


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Πουλάκης: Ο κ. Θεοδωρικάκος επαναφέρει το ρουσφέτι στην αυτοδιοίκηση

Την επαναφορά του ρουσφετιού στη σχέση του εκάστοτε υπουργού Εσωτερικών με τους δημάρχους της χώρας θα επιφέρει το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», όπως ανέφερε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης.


Κληθείς να σχολιάσει τις διαφορές του προηγούμενου προγράμματος «Φιλόδημος» με το νέο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ο κ. Πουλάκης ανέφερε ότι με τα προγράμματα «Φιλόδημος» 1 και 2 τα οποία πραγματοποιήθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από το 2016 μέχρι το 2019 δεν υπήρχε ούτε ένας δήμαρχος από τους 325 που δεν ήταν ευχαριστημένος.  Και αυτό συνέβαινε, σύμφωνα με τον ίδιο, γιατί ήταν σαφές ότι θα δοθούν 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ με ένα αντικειμενικό κριτήριο, με έναν αλγόριθμο, ο οποίος έβγαζε εκ των προτέρων για κάθε δήμο πόσα λεφτά δικαιούνταν.

Τώρα, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος πέρα από το γεγονός ότι άλλαξε το όνομα σε «Αντώνης Τρίτσης» αποφάσισε ότι θα υπάρχει μια επιτροπή η οποία θα ελέγχει τα προγράμματα των δήμων, μια επιτροπή με πρόεδρο τον ίδιο και μέλη της επιτροπής που θα είναι ιδιώτες, εκτός ενός υπηρεσιακού στελέχους του ΥΠΕΣ. «Αυτή η επιτροπή θα ελέγχει τις προτάσεις, θα αποφασίζει αν το έργο πρέπει να γίνει ή όχι, και η εισήγηση της επιτροπής θα έχει την τελική έγκριση από τον υπουργό. Πάμε από την αντικειμενικότητα στη διαδικασία να στριμωχνόμαστε όλοι έξω από το υπουργικό γραφείο και τους ιδιώτες μηχανικούς για να υπάρχει μια χρηματοδότηση. Επανέρχεται το ρουσφέτι με τον πιο επίσημο τρόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πουλάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο κ. Θεοδωρικάκος επιχειρεί να ελέγξει με μια πελατειακή, παλιά και συντηρητική πολιτική την τοπική αυτοδιοίκηση».

«Η ΚΕΔΕ έχει αντιδράσει, θα αντιδράσει ακόμα περισσότερο όταν δει το αποτέλεσμα αυτής της πράξης. Η διαδικασία δεν θα έχει αντικειμενική προτεραιότητα αλλά η σχέση του υπουργού και των ιδιωτών με τον εκάστοτε δήμαρχο. Η τοπική αυτοδιοίκηση θα περάσει δύσκολες περιόδους γιατί αφυδατώνεται η ίδια η δημοκρατία» δήλωσε στη συνέχεια ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών, διαπιστώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή «ο κ. Θεοδωρικάκος μπήκε στο υπουργείο Εσωτερικών ως ταύρος εν υαλοπωλείο».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο