ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Μ. Δούκα: Χαίρομαι που οι νέοι παίρνουν τη σκυτάλη των αγώνων


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Μ. Δούκα: Χαίρομαι που οι νέοι παίρνουν τη σκυτάλη των αγώνων

Η χθεσινή διαδήλωση με συγκίνησε γιατί δεν έγινε για αυξήσεις ή επαναπροσλήψεις, έγινε για δικαιώματα ατομικά και κοινωνικά, έγινε για τη Δημοκρατία. Και η χαρά μου είναι ότι κατέβηκαν οι νέοι άνθρωποι και παίρνουν τη σκυτάλη των αγώνων, τόνισε σήμερα Στο Κόκκινο, η Μάρω Δούκα. Γιατί ό,τι και να πούμε για την Αριστερά, η πραγματικότητα είναι πως όποιο δικαίωμα κέρδισαν οι άνθρωποι τον 20ο αιώνα και τώρα, τον 21ο πάνε να τους το στερήσουν, κερδήθηκε με τις διεκδικήσεις και τους αγώνες της Αριστεράς.


Η σπουδαία λογοτέχνης που βραβεύτηκε πρόσφατα με το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της Ευγενίας Λουπάκη και δήλωσε συγκινημένη από την αγάπη του κόσμου και των ομοτέχνων της, που εκφράστηκαν με αφορμή το βραβείο. Με πολύ αυστηρή γλώσσα επέκρινε την κυβερνητική επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και ιδιαίτερα τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Όπως είπε “ο  κ. Χρυσοχοΐδης λειτουργεί ως γενίτσαρος, διότι ξεκίνησε από το δημοκρατικό κέντρο και κατέληξε να υπηρετεί την πιο αντιδραστική Δεξιά, είπε χαρακτηριστικά. Και δεν έχουν τόση σημασία οι κομματικές μετακινήσεις όσο οι βαθύτερες διεργασίες που συντελούνται σε έναν άνθρωπο. Οταν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να σεβαστεί αυτό που υπήρξε νέος, είναι επικίνδυνος και δεν μπορώ να τον εμπιστευθώ. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε δώσει εντολή να αγοράσουν τους “Ανθρωποφύλακες” και να τους διαβάζουν στην Αστυνομία και τώρα θεωρεί περιττά τα δικαιώματα. Αν δει κανείς τη διαδρομή του είναι ο τυπικός αρριβίστας πολιτικός. Και πρόδωσε και το κόμμα του. Τί δουλειά έχει να πάει με τον Μητσοτάκη; Επειδή του πρότεινε το υπουργείο; Θα γίνει δηλαδή ο διαχρονικός μπάτσος;”

Η Μάρω Δούκα μίλησε και για τον “Μεγάλο Περίπατο” που τον χαρακτήρισε κακοποίηση της πόλης και χαρακτηριστικά είπε ότι όχι μόνο ο Κ. Μπακογιάννης θεωρεί την Αθήνα κτήμα του αλλά συνολικά η οικογένεια Μητσοτάκη θεωρεί την Ελλάδα κτήμα της.

 

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο