ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Η πολιτική για τη συνοχή - κοινωνική, εδαφική περιφερειακή - πρέπει να ενισχυθεί


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Η πολιτική για τη συνοχή - κοινωνική, εδαφική περιφερειακή - πρέπει να ενισχυθεί

Να κυριαρχήσει η ενότητα και η αλληλεγγύη ζήτησε η Άγκελα Μέρκελ μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στο ευρωκοινοβούλιο. Η Γερμανίδα καγκελάριος ενόψει των διαπραγματεύσεων για το ταμείο ανάκαμψης και τον πολυετή προϋπολογισμό έκανε έκκληση για ενότητα, ζητώντας από τις πολιτικές δυνάμεις να καταλήξουν σε ένα συμβιβασμό. Χαρακτήρισε την πανδημία την μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία της ΕΕ, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.


Σημείωσε πως όσοι επλήγησαν θα μπορούν να υπολογίζουν στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και ανέφερε πέντε προτεραιότητες στις οποίες πρέπει να εστιάσει η Ευρώπη: τα θεμελιώδη δικαιώματα, την αλληλεγγύη, την κλιματική αλλαγή, την ψηφιοποίηση και τον ρόλο της Ευρώπης στον κόσμο.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής του Ευρωκοινοβουλίου (REGI) εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, στη  συζήτηση Ανταλλαγής απόψεων για τον Γενικό Προϋπολογισμό της ΕΕ, για το έτος 2021.

Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι «ο προϋπολογισμός για το 2021 είναι ένας σημαντικός προϋπολογισμός, γιατί είναι ο πρώτος του νέου πολυετούς, επταετούς προϋπολογισμού 2021-2027. Και εμείς πρέπει να υπερασπίσουμε σε αυτόν τον προϋπολογισμό, σε αυτή την εναρκτήρια χρονιά της νέας περιόδου, τις πολιτικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, αλλά και την ανάγκη, η πολιτική για τη συνοχή - κοινωνική, εδαφική περιφερειακή - να ενισχυθεί αντί να αποδυναμωθεί». 

    




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο