ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

K. Αρβανίτης: Διασυρμός της χώρας στο Ευρωκοινοβούλιο εξαιτίας Χρυσοχοΐδη & Μηταράκη


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

K. Αρβανίτης: Διασυρμός της χώρας στο Ευρωκοινοβούλιο εξαιτίας Χρυσοχοΐδη & Μηταράκη

Διασυρμός της χώρας στο Ευρωκοινοβούλιο με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υπουργό Μετανάστευσής και Ασύλου Νότη Μηταράκη να δέχονται καταιγισμό ερωτήσεων από ευρωβουλευτές των περισσότερων πολιτικών ομάδων για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις επαναπροωθήσεις μεταναστών από τις ελληνικές αρχές. Μόνο επιτυχίες είδαν οι Έλληνες υπουργοί στον τρόπο διαχείρισης του προσφυγικού, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να δηλώνει χαρακτηριστικά πως κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια.


Τις μεγάλες ευθύνες μπροστά σε μια απευκταία τραγωδία με πρόσφυγες στην Ανατολική Μεσόγειο ανέδειξε ο Κώστας Αρβανίτης στην συνεδρίαση της Επιτροπής LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία μιλώντας στην συνεδρίαση με θέμα την κατάσταση στα Ελληνοτουρκικά σύνορα και τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων, είχε την ευκαιρία να απευθυνθεί στον επικεφαλής της FRONTEX και να του επισημάνει τις ευθύνες του οργανισμού για την προστασία και διάσωση ανθρώπων που απειλείται η ζωή τους αλλά και την αποτροπή επικίνδυνων επαναπροωθήσεων που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο.

Φυσικά για μια ακόμη φορά ο Κώστας Αρβανίτης δεν παρέλειψε να καταγγείλει από το Βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το βρώμικο ρόλο της Τουρκίας του Ερντογάν που όπως υπογράμμισε «εξακολουθεί να εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες στις γενικότερες διεκδικήσεις της από την Ευρώπη. Παίζεται ένα παιχνίδι εδώ…»

«Μη ρίχνετε τις ευθύνες στην Ελλάδα, κι εσείς έχετε ευθύνη», επεσήμανε με έμφαση κλείνοντας την παρέμβασή του, ενώ νωρίτερα είχε αναφερθεί στους υψηλούς τόνους που επέλεξαν (αντί απαντήσεων στα ερωτήματα και τις καταγγελίες) οι δύο Έλληνες υπουργοί για να σημειώσει απευθυνόμενος στους υπόλοιπους Ευρωβουλευτές: «Τι να πω κι εγώ ο οποίος χαρακτηρίστηκα ότι μεταφέρω fake news επειδή ρώτησα για πληροφορίες διεθνών οργανισμών συνεργαζόμενων με την Ελλάδα;». 

        




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο