ΕΡΓΑΣΙΑ | Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020

Θεσσαλονίκη: Πληθαίνουν οι καταγγελίες για κρούσματα στον χώρο του εμπορίου


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Θεσσαλονίκη: Πληθαίνουν οι καταγγελίες για κρούσματα στον χώρο του εμπορίου

Για τις καταγγελίες που φτάνουν στην Ένωση Εμποροϋπαλλήλων του νομού Θεσσαλονίκης για εργοδότες που εκβιάζουν τους εργαζόμενους τους ώστε να μην γνωστοποιήσουν κρούσματα εντός της επιχείρησης μίλησε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο γραμματέας της Ένωσης, Δημήτρης Μπελόπουλος.


Όπως ανέφερε, «έρχονται σχεδόν καθημερινά καταγγελίες από εργαζόμενους ότι υπάρχουν κρούσματα συναδέλφων και ότι δεν γίνονται γνωστά όχι για την δυσφήμηση των εταιρειών, αλλά για να μην κλείσουν και χάσουν ένα ευρώ από τα κέρδη τους.  Μη μιλήσεις, μην το λες παραέξω, αφορά μόνο την εταιρεία. Αυτά πρέπει να μένουν μεταξύ μας. Λες και μιλάμε για κάτι ενδοεταιρικό και όχι για την υγεία του εργαζόμενου αλλά και του λαού της Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Μπελόπουλος διαπίστψσε ότι «δεν πάρθηκαν τα μέτρα που έπρεπε καθώς από τις αρχές του Αυγούστου έχουμε εκατοντάδες κρούσματα στη Θεσσαλονίκη» και διερωτήθηκε, «η ιχνηλάτηση ως που πηγαίνει, ως το νοσοκομείο και την οικογένεια; Αυτοί οι άνθρωποι δεν δουλεύουν κάπου;».

Ανέφερε μάλιστα ότι επιχείρηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που είχε κρούσμα δεν έκλεισε ούτε μια ώρα. «Με ευχολόγια δεν λύνεται η κατάσταση, χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα. Απολύμανση σε όλο το κατάστημα, να κλείσει για όσο χρειαστεί, να γίνουν δωρεάν τεστ στους εργαζόμενους» δήλωσε ο κ. Μπελόπουλος, τονίζοντας πως «η καραμέλα της ατομικής ευθύνης έχει λιώσει».

Τέλος, καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση για τα ελλιπή μέτρα προστασίας των εργαζομένων.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο