ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020

Παύλος Σκούρας: Παιδιά με voucher μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Παύλος Σκούρας: Παιδιά με voucher μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών

Στο φαινόμενο, γονείς να δικαιούνται voucher από την πολιτεία αλλά να μην μπορούν να βάλουν τα παιδιά τους σε κάποιο δημοτικό ή ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό, αναφέρθηκε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο πρόεδρος του Συλλόγου Κέντρων Προσχολικής Αγωγής Δυτικής Ελλάδας, Παύλος Σκούρας.


Όπως ανέφερε ο κ. Σκούρας:

«Το πρόβλημα που δημιουργείται, ειδικά στο βρεφικό τμήμα, στην Α1 κατηγορία, είναι να μένουν παιδιά εκτός. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι λίγες οι θέσεις στα παιδιά κάτω των 2,5 ετών. Ενώ δηλαδή έχουν voucher δεν μπορούν να βρεθούν θέση. Παρατηρείται αυτό και είναι κρίμα, γι’ αυτό εμείς πανελλαδικά έχουμε ζητήσει από το Υπουργείο να κατεβάσει την ηλικία από 2,5 στα 2 έτη, καθώς στο νηπιακό τμήμα υπάρχει μεγαλύτερη ευχέρεια. Κάνουμε αγώνα χρόνια και για παιδαγωγικού λόγους, τώρα όμως ήταν αναγκαίο και θα μπορούσαν να το κάνουν, αλλά δεν εισακουστήκαμε».   

Αναφορικά με τις κατευθύνσεις που έχουν δοθεί από το υπουργείο Παιδείας για τον τρόπο λειτουργίας των Σταθμών τη νέα σχολική χρονιά ο κ. Σκούρας επισήμανε ότι έχουν υπάρξει οδηγίες και αναμένεται να ανοίξουν με συγκεκριμένα μέτρα.

«Πρέπει να είμαστε όλοι σίγουροι ότι δεν θα μεταφέρουμε τον φόβο του ιού στα παιδιά, πρέπει να το περάσουμε ως ένα κομμάτι της ζωής μας αλλά να μην τα φοβίσουμε. Υπάρχουν παιδαγωγικοί τρόποι να το περάσουμε. Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική στα παιδιά του παιδικού σταθμού και υποχρεωτική στο νηπιαγωγείο. Με τη βοήθεια του καιρού θα έχουμε πολλές δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους και βέβαια κάθε τάξη θα έχει το δικό της κομμάτι της αυλής, ώστε να λειτουργήσει η αυλή ως τάξη. Αυτό εξασφαλίζει στο 100% τη διαδικασία, βάσει των μέτρων.

Επίσης θέλει μεγάλη προσοχή να θερμομετριούνται τα παιδιά πριν πάνε στο σχολείο, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά, να έχουμε τακτική πλύση των χεριών κ.α.. Βέβαια τα περισσότερα μέτρα τα λαμβάνουμε έτσι κι αλλιώς στα σχολεία γιατί εμείς, στις μικρές ηλικίες, ζούμε με τους ιούς συνεχώς. Επίσης οι εκπαιδευτικοί πρέπει να φοράνε διαφανείς μάσκες γιατί τα παιδιά δεν νιώθουν ασφάλεια όταν βλέπουν το μισό σου πρόσωπο», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σκούρας.

Για το κατά πόσο τα παιδιά τόσο μικρών ηλικιών μπορούν να χρησιμοποιήσουν σωστά και άρα αποτελεσματικά τις μάσκες, ο κ. Σκούρας ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Όσον αφορά την χρήση της μάσκας σε παιδιά νηπιαγωγείου και προνηπίου, εμείς δεν μπορούμε να εγγυηθούμε 100% την σωστή χρήση από ανήλικα παιδιά, ειδικά εάν πρέπει να τα φοράνε για ώρες. Δεν γίνεται να την φοράνε επί ώρες, γι’ αυτό το εναλλακτικό σενάριο είναι να είμαστε έξω. Να είμαστε το λιγότερο χρονικό διάστημα μέσα κι εκεί να γίνεται η χρήση της μάσκας σαν παιχνίδι. Με σεβασμό στα παιδιά εμείς πρέπει να βρούμε εναλλακτικά σενάρια έτσι ώστε να μην χρειάζεται η μάσκα και η μόνη λύση είναι να βρισκόμαστε σε εξωτερικό χώρο. Εμάς είναι υποχρέωσή μας να τηρούμε τα πρωτόκολλα έστω κι εάν έχουμε ενστάσεις επ’ αυτών».   




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο