ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020

Δ. Μπαξεβανάκης: Μαζί με τον Κ. Καραμανλή θα καεί και ο Ν. Φαρμάκης για την Πατρών- Πύργου


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Δ. Μπαξεβανάκης: Μαζί με τον Κ. Καραμανλή θα καεί και ο Ν. Φαρμάκης για την Πατρών- Πύργου

«Στο Κόκκινο Πάτρας» μίλησε ο πρώην υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης για τον αυτοκινητόδρομο της Πατρών- Πύργου, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση εδώ και 14 μήνες το μόνο, που έχει κάνει, είναι να ακυρώσει τις 5 από τις 8 εργολαβίες και να σταματήσουν οι εργασίες, που είχαν ξεκινήσει τον Μάιο του 2019.


«Ο Κ. Καραμανλής ανά 2 μήνες μας ενημερώνει ότι είναι σε επαφές με την Ε.Ε για ποιο λόγο; Για να του επιτρέψει να δώσει το έργο στους κολλητούς του για απευθείας ανάθεση», αν και ο κ. Μπαξεβανάκης αμφιβάλει ότι «η Ε.Ε. θα εγκρίνει τέτοια λαμογιά. Δεν υπάρχει περίπτωση να εγκριθεί τέτοια ανάθεση, στους «κολλητούς» του κ. Καραμανλή».

Για τον περιφερειάρχη Δυτική Ελλάδας, ο οποίος πρόσφατα είχε συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών για το εν λόγω έργο και αποφάσισαν να ταξιδέψουν στις Βρυξέλες από κοινού για να επισπεύσουν την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας σχολίασε για τον Ν. Φαρμάκη ότι «αρχίζει να καταλαβαίνει ότι με τον κ. Καραμανλή ενδέχεται να καεί και ο ίδιος, και για αυτό αρχίζει να εμφανίζεται στη δημοσιότητα, όχι να αντιδρά, όχι να καταγγέλλει το Υπουργείο, αλλά να φαίνεται ότι κάτι κάνει. Αφού έχει επιλέξει να ταυτιστεί με την κυβέρνηση νομίζω ότι η ευθύνη θα μοιραστεί και στον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος».

Δ. Μπαξεβανάκης: Η κυβέρνηση εκτός από το να σταματά έργα του ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει κάτι άλλο στην Ηλεία;

Κλειστό παραμένει το εργοτάξιο στο κολυμβητήριο Πύργου, καθώς έχει γίνει διακοπή εργασιών λόγω προβλημάτων στη χρηματοδότηση, διότι το ποσό που είχε δεσμευθεί για την υλοποίηση των εργασιών επισκευής των εγκαταστάσεων δεν έχει δοθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει εκταμιεύσει ούτε ένα ευρώ και ενώ έχει υπογραφεί η σύμβαση, έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος, έχει πραγματοποιήσει εργασίες, δεν έχει πάρει χρήματα για τις εργασίες, που έχει εκτελέσει. Για αυτό τον λόγο ενημέρωσε ότι σταματά τις εργασίες, γιατί παρότι τα κονδύλια είναι εγκεκριμένα από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αυγενάκης δεν έχει εκταμιεύσει ούτε ένα ευρώ».

Η επαναλειτουργία του ανοιχτού κολυμβητηρίου στον Πύργο (προϋπολογισμού 273.000 ευρώ) έχει έλθει στο προσκήνιο από το 2018, οπότε και με παρέμβαση των τότε κυβερνητικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίστηκαν τα χρήματα, όμως, όπως φαίνεται η κυβέρνηση της ΝΔ δεν εκταμίευσε το ποσό, με τον κ. Μπαξεβανάκη να καυτηριάζει το γεγονός ότι η κυβέρνηση το μόνο, που έχει κάνει τους 14 μήνες για την Ηλεία είναι «να καταστρέφει πράγματα, που ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε βάλει μπροστά. Αυτή η κυβέρνηση, εκτός από το να σταματά τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει να κάνει κάτι άλλο στην περιοχή» διερωτήθηκε.

Επίσης, «Στο Κόκκινο Πάτρας» ο πρώην υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης μίλησε και για την έναρξη της σχολικής χρονιάς σημειώνοντας ότι «είχαν 6 μήνες οι κυβερνόντες στην διάθεσή τους να οργανώσουν το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια. Δυστυχώς θα γίνει στα σχολεία αυτό, που έγινε και με τον τουρισμό. Το ανεξέλεγκτο άνοιγμα με τις συνέπειες, που όλοι γνωρίζουμε, με τα κρούσματα και τα θύματα να αυξάνονται». Κατήγγειλε ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει προετοιμαστεί ως όφειλε, διότι ακόμα δεν έχουν προσληφθεί οι απαιτούμενες καθαρίστριες για την απολύμανση των σχολικών κτιρίων, ενώ οι ΟΤΑ δεν προλαβαίνουν να κάνουν την προμήθεια των μασκών, που πρέπει να διατεθούν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, και για αυτό πηγαίνουν μια εβδομάδα πίσω την έναρξη των μαθημάτων.

«Οι δήμαρχοι καταλαβαίνουν το μπάχαλο, που επίκειται και μια έντεχνη προσπάθεια να μετατεθεί η ευθύνη σε αυτούς, οι οποίοι προσπαθούν σε αυτές τις συνθήκες και με την ελλιπή χρηματοδότηση και τις αυξημένες ανάγκες, που έχουν οι Δήμοι εν μέσω πανδημίας, να έχουν και αυτό» ανέφερε.

Για το αν η χρήση της μάσκας εν ώρα μαθήματος προστατεύει εκπαιδευτικούς και μαθητές τόνισε ότι «όταν οι επιστήμονες αφήνουν τον εαυτό τους και τον υποβιβάζουν στο επίπεδο του απλού εντολοδόχου μιας κυβέρνησης, νομίζω ότι ακυρώνει τον ρόλο τους, και κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την επιστήμη. Αυτά, που είπε ο εκπρόσωπος της επιτροπής υγείας για τον αριθμό μαθητών ανά τάξη με συγχωρείται, αλλά είναι αστειότητες. Παντού μιλούμε για την τήρηση των αποστάσεων σε όλους τους χώρους με καθορισμένο αριθμό πελατών, αλλά στα σχολεία μας λένε ότι μπορούν να στοιβάζονται 20-25 μαθητές μέσα σε μια αίθουσα 20-30 τμ. Το 75% των μαθητών θα στοιβάζονται σε τμήματα, που θα είναι έως 27 μαθητές και οι κίνδυνοι είναι αυτονόητοι. Αυτή η κυβέρνηση δεν θέλει να προσλάβει περισσότερους εκπαιδευτικούς για να κάνει αυτό, που κάνουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να πάμε σε τμήματα με μικρότερο αριθμό μαθητών».

Η εξεύρεση περισσότερων αιθουσών θα ήταν μια λύση για να μην στοιβάζονται οι μαθητές σε μικρούς χώρους, και όπως σημειώνει ο κ. Μπαξεβανάκης, «αν αυτό είχε γίνει έγκαιρα οι Δήμοι θα μπορούσαν να είχαν βρει τις κατάλληλες αίθουσες, αλλά ακόμα και σήμερα μπορούν να βρουν αίθουσες σε σχολεία, που δεν χρησιμοποιούνται και να σπάσουν τα τμήματα σε 2 ή σε 3», βεβαίως για να γίνει αυτό θα πρέπει να προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας σε περισσότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών, «αλλά η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για αυτό και τα χρήματα τα χρειάζεται για άλλες δουλειές».

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο