ΕΡΓΑΣΙΑ | Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020

Μέσω covid-19 φέρνουν τον συμψηφισμό υπερωριών και εργασίας που δεν κατάφεραν τα μνημόνια


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Μέσω covid-19 φέρνουν τον συμψηφισμό υπερωριών και εργασίας που δεν κατάφεραν τα μνημόνια

Ρύθμιση που οδεύει προς τη Βουλή θέλει όποιος εργαζόμενος βγήκε σε καραντίνα να επιστρέφει με υποχρέωση να δουλεύει 3 ώρες παραπάνω ημερησίως μέχρι να καλύψει τις χαμένες ώρες χωρίς καμία προσαύξηση στην αμοιβή, είναι η ίδια ρύθμιση που επεδίωξαν ΣΕΒ και ΔΝΤ το 2010, είπε ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.


Η ρύθμιση που οδεύει άμεσα προς την Βουλή προβλέπει την αναπλήρωση καραντίνας εργαζόμενου 7 ή 14 ημερών, όταν καταβάλλονται κανονικά μισθός και εισφορές, αλλά όταν λήξει η καραντίνα ο εργαζόμενος υποχρεούται να αναπληρώσει τις ώρες που δεν εργάστηκε εντός 4 μηνών και τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Υποχρεούται μάλιστα να δουλεύει 3 ώρες επιπλέον ημερησίως, δηλαδή 11ωρο, χωρίς καμία προσαύξηση υπερωρίας ή υπερεργασίας. Μετακυλίεται δηλαδή το κόστος μόνο στον εργαζόμενο, είπε ο κ. Τεμπονέρας.

Θύμισε μάλιστα ότι τέτοιου είδους ρύθμιση είχε προταθεί από τον ΣΕΒ στην κυβέρνηση το 2010, όπως και από το ΔΝΤ στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να επιτρέπεται συμψηφισμός υπερωριών και εργασίας την επόμενη ημέρα. Και σήμερα έτσι περιγράφεται και στην έκθεση Πισσαρίδη, προσέθεσε ο ίδιος.

Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο κ. Τεμπονέρας στο συνδεδεμένο ηχητικό απόσπασμα.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο