ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020

«Αντί να κλαψουρίζουν και να λαϊκολογούν, να δουλέψουν με σχέδιο και να ακούν»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Αντί να κλαψουρίζουν και να λαϊκολογούν, να δουλέψουν με σχέδιο και να ακούν»

Oι κυβερνήσεις ψηφίζονται και για να αντιμετωπίζουν προβλήματα, δυσκολίες, κρίσεις, αν δεν μπορεί o Κ. Μητσοτάκης ας το ομολογήσει στο Κοινοβούυλιο, δεν χρειάζεται ούτε να κλαψουρίζουν ούτε να λαϊκολογούν. Χρειάζεται να δουλέψουν με σχέδιο, να ακούσουν τους φορείς, την κοινωνία, την αντιπολίτευση, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.


Είναι δυστύχημα για τη χώρα ότι αντιμετωπίζει αυτή την τριπλή κρίση, δημόσιας υγείας, οικονομική και πιθανόν στα ελληνοτουρκικά, έχοντας την ΝΔ στην κυβέρνηση και τον Κ. Μητσοτάκη για πρωθυπουργό, σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης, οι άνθρωποι λένε ψέματα με την ίδια ευκολία που αναπνέουν. Έχουν εστιάσει στην επικοινωνία και τους διαφεύγει η ουσία. Έχουν ελέγξει εδώ και πολλά χρόνια τους αρμούς της επικοινωνίας και αυτό τους δίνει δυνατότητα να παρουσιάζουν ή και να πείθουν τμήμα των πολιτών ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο δύσκολη όσο αποτυπώνεται στην πραγματικότητα. Αλλά πολύ σύντομα όλοι θα καταλάβουν τι έχει συμβεί στη χώρα, που δυστυχώς βρίσκεται σε οικονομική κατάρρευση.

Λέμε «ύφεση 15,2% το δεύτερο τρίμηνο, αλλά μόνο από το νούμερο δεν συνειδητοποιούμε το μέγεθος της καταστροφής. Τα πράγματα είναι δραματικά, εισοδήματα καταρρέουν, η ανεργία αυξάνει, οι κοινωνικοί αποκλεισμοί αυξάνουν. Και όσοι έχουν την «τύχη» να εργάζονται έχουν να αντιμετωπίσουν ένα τοπίο εργασιακής ζούγκλας, τόνισε ο ίδιος. Ποιο είναι το ρυθμιστικό πλαίσιο με το οποίο ξεκινά η τηλεεργασία μέχρι να τελειώσει η πανδημία; Ποιος θα πληρώνει π.χ. το τηλέφωνο αυτού που κάνει τηλεεργασία; Ποιος θα πληρώνει το Χειμώνα την θέρμανσή του; Ποιος έχει εξασφαλίσει την υλικοτεχνική υποδομή του; Ποια βήματα έχουμε κάνει μπροστά σε σχέση με τον Μάρτιο; Πάρα πολύ λίγα, μπορούσαμε πάρα πολύ περισσότερα...

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψηφίστηκε με συγκεκριμένο πρόγραμμα από τους πολίτες, αλλά ταυτόχρονα ψηφίστηκε και για να αντιμετωπίζει προβλήματα, δυσκολίες, κρίσεις. Αν δεν μπορεί να το κάνει, αν είναι απολύτως αδύναμη, αν δεν μπορεί να σταθεί αντάξια στις ιστορικές της ευθύνες, να το ομολογήσει στο κοινοβούλιο. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, δεν χρειάζεται ούτε να κλαψουρίζουν ούτε να λαϊκολογούν. Χρειάζεται να δουλέψουν με σχέδιο, να ακούσουν τους φορείς, την κοινωνία, την αντιπολίτευση, για να πορευτεί η χώρα μέσα σε αυτή την τεράστια δυσκολία.

Και ο Κ. Μητσοτάκης είναι τυχερός, δεν έχει απέναντι μία ανεύθυνη, κατεφαφιστική αντιπολίτευση, που επιχαίρει να επικρατήσει η κρίση, να συντριβεί η κοινωνία, να σπάσει τα μούτρα του ο κοινωνικός ιστός για να επιβεβαιωθεί η στρατηγική της, όπως έγινε με τα «Γερούν, γερά!» και τα «Βάστα Σόιμπλε!». Έχει αντιπολίτευση που καταθέτει προτάσεις, που έχει σχέδιο, που συνέδραμε και θα συνδράμει στο υγειονομικό κομμάτι εφόσον υπάρχει σχέδιο, με προτάσεις τώρα για το άνοιγμα των σχολείων, για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, ένα θετικό πλαίσιο προτάσεων. Και είναι μία αντιπολίτευση που άφησε και ένα «μαξιλάρι» 37 δισ. ευρώ. Καλό θα είναι λοιπόν μετρημένος ο Κ. Μητσοτάκης...




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο