ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020

Η Ένωση Γονέων της Πάτρας ζητά ασφαλές άνοιγμα των σχολείων


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Η Ένωση Γονέων της Πάτρας ζητά ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Τις επιφυλάξεις, τις ενστάσεις και τους φόβους των γονέων για τον τρόπο με τον οποίο αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία στην Ελλάδα, κατέθεσε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων, Τίμος Πατρινός.


Η Ένωση, μαζί με άλλους φορείς της πόλης και του Νομού πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας μια πρωτότυπη κινητοποίηση στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, την οποία μετέτρεψαν σε… υπαίθρια τάξη.

«Φτιάξαμε ένα εικονικό τμήμα το οποίο ενώ είχε 27 μαθητές, αριθμούσε μέχρι το 17 και μετά επαναλαμβανόταν ο αριθμός 17. Το νούμερο πραγματικά έχει εξαντληθεί, δεν υπάρχει και νομίζω ότι ακόμα και η ίδια η κυρία Κεραμέως θα γελάει πλέον. Υπάρχουν κάποια σοβαρά προβλήματα, τα οποία αν δεν τα λάβουν σοβαρά υπόψη στο Υπουργείο δεν νομίζω ότι θα μπορέσουν να διεξαχθούν σοβαρά τα μαθήματα.

Το βασικό είναι ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις. Στον Δήμο μας είναι πάρα πολλά τα 27άρια τμήματα. Εκείνο που μας λυπεί ιδιαίτερα είναι όχι μόνο ότι είναι πολλά τα τμήματα, αλλά ότι είναι πολλά τα 27άρια ακόμα και σε σχολεία που έχουν αίθουσες. Αν ήθελε το κράτος να διαθέσει λίγους καθηγητές παραπάνω, θα μπορούσαν να σπάσουν τα τμήματα. Υπάρχουν τάξεις σε υπόγειο, σε κοντέινερς και όλα αυτά επιβαρύνουν… Δεν πας μέσα στην πανδημία και τον φόβο του Έλληνα να ψηφίσεις νομοσχέδιο που ανεβάζει τον αριθμό των παιδιών στις τάξεις και δεν κάνεις συγχωνεύσεις σχολείων. Όταν ο γονιός βλέπει κλειστές αίθουσες και σχολεία, και ψύχραιμος να είναι, εξοργίζεται.

Εκτός αυτού έχουμε ένα επιπλέον άγχος για το τι θα γίνει με τον καθαρισμό των σχολείων που είναι κι αυτό ένα πολύ σοβαρό θέμα. Δίνουν λιγότερες καθαρίστριες σχετικά με τον αριθμό που ζήτησε ο Δήμος και ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες με αποτέλεσμα οι καθαρίστριες να αναλάβουν την τελευταία στιγμή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πατρινός.  

Όσον αφορά το κατά πόσο θα έρθουν εγκαίρως οι μάσκες και τα αντισηπτικά στα σχολεία ο κ. Πατρινός σχολίασε: «Μόνο ο Θεός το ξέρει. Ότι διαβάζουμε και μαθαίνουμε, μας δείχνει ότι «η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά». Ο δήμαρχος είναι έτοιμος με το που θα παραλάβει τις μάσκες να τις διοχετεύσει, θα έρθουν κεντρικά οι μάσκες».

Τέλος αναφερόμενος στον «πόλεμο της μάσκας», όπως χαρακτήρισε την αντίδραση μερίδας γονιών απέναντι στην υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία, ο κ. Πατρινός υπογράμμισε:

«Η μάσκα κατάφερε να διχάσει καθώς αρκετοί γονείς δεν την θέλουν. Αυτό το θέμα λοιπόν κατάφερε να καλύψει όλα τα θέμα που μας έκαναν εμάς χθες να κάνουμε τη διαμαρτυρία μας. Εμείς, ως συλλογικό όργανο, είπαμε ότι θα πειθαρχήσουμε κι έχουμε εμπιστοσύνη στην επιστημονική κοινότητα, ακόμα κι αν έχουμε αμφιβολίες.

Από την άλλη και αυτοί που αντιδρούν δεν ξύπνησαν ένα πρωί για να τσακωθούν γύρω από το θέμα, κάποιος τους το καλλιέργησε. Η επιχειρηματολογία έχει καλλιεργηθεί από κάποιες επιτροπές ίσως και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που έκανε συστάσεις να μην τι φοράνε παιδιά κάτω των 12 ετών. Δεν μπορούμε να τους δούμε ως αντίπαλα στρατόπεδα. Ισχύει πάντως ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα με την έναρξη των σχολείων. Μας προβληματίζει το πώς θα μπορέσουν καθηγητές και διευθυντές να διαχειριστούν όσους δεν θέλουν τις μάσκες».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο