ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020

Γ. Λάμπρου: Ο Δ. Πατρέων να βάλει φρένο σε ιδιωτικά συμφέροντα διαχείρισης του φράγματος


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Λάμπρου: Ο Δ. Πατρέων να βάλει φρένο σε ιδιωτικά συμφέροντα διαχείρισης του φράγματος

Να υλοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να προχωρήσει στη σύσταση διαδημοτικού φορέα του φράγματος Πείρου- Παραπείρου ζητά η παράταξη «Ώρα Πατρών» από τον δήμαρχο Πατρέων, Κ. Πελετίδη, διαφορετικά είναι ορατός ο κίνδυνος να προχωρήσει η κυβέρνηση σε συμφωνία διαχείρισης με ιδιώτη.


«Στο Κόκκινο Πάτρας» μίλησε το στέλεχος της παράταξης «Ώρα Πατρών», Γιάννης Λάμπρου, ο οποίος τόνισε ότι «όταν δεν παίρνεις πρωτοβουλίες ως τοπική αυτοδιοίκηση αφήνεις τον χώρο να τον λειτουργήσουν κάποιοι άλλοι, που στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και με κυβέρνηση ΝΔ, έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι τα μεγάλα συμφέροντα, οι ανώνυμες εταιρείες, που ορέγονται δικαιοδοσίες και αρμοδιότητες, τις οποίες αρνούμαστε εμείς να αναλάβουμε» και πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή της Πάτρας έχει μια αλλοπρόσαλλη πολιτική, ότι δεν πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να πάρει καμία αρμοδιότητα από το Κεντρικό Κράτος και όλες οι αρμοδιότητες να παραμείνουν σε αυτό», κάτι, το οποίο στην πράξη δεν μπορεί να εφαρμοστεί. «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση απέναντι σε αυτά τα ιδιωτικά συμφέροντα πρέπει να βάλει φρένο και αυτό θα συμβεί μόνο αν η ίδια αναλάβει πρωτοβουλίες» ξεκαθάρισε.

Από την πλευρά της η δημοτική αρχή με ανακοίνωσή της υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «η θέση μας είναι σταθερή και δεν θα αποδεχτούμε την ίδρυση και λειτουργία Ανώνυμης Εταιρείας», διαφορετικά, όπως επισημαίνει «θα χαρατσωθεί ο λαός και θα απαλλαγεί η κυβέρνηση της ΝΔ ,αλλά κα οι επόμενες, από την ευθύνη της χρηματοδότησης της λειτουργίας και συντήρησης του φράγματος Πείρου – Παραπείρου».

Για τις Α.Ε., στις οποίες αναφέρεται στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων, ο Γιάννης Λάμπρου απαντά ότι «κανείς δεν υποστήριξε τη δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας, αυτό, που λέει το μεγαλύτερο τμήμα της αντιπολίτευσης, είναι δημιουργία Διαδημοτικού Φορέα. Σχετικά με αυτό έχει παρθεί απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο δήμαρχος καλείται να την εφαρμόσει και όχι τις βουλές της αντιπολίτευσης».

Στη συνέχεια υποστηρίζει ότι μπαίνει ένα ζήτημα δημοκρατίας και λειτουργίας των θεσμών του Δήμου, κάνοντας λόγο για έναν δήμαρχο, που δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Φαντάζει παράδοξο, καθώς από τη μια ο δήμαρχος Πατρέων επιλέγει τη συνεργασία από Α.Ε., όπως είναι το ζήτημα της ανακύκλωσης» με τον κ. Λάμπρου να παραπέμπει σε πρόσφατη ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, που συγχαίρει τη συνεργασία του με αυτή την Α.Ε., «και από την άλλη αρνείται τη δημιουργία Διαδημοτικού Φορέα, την ίδια ώρα, που ο Δ. Πατρέων και ο ίδιος ο δήμαρχος κυνήγησε να πάρει την προεδρία ενός άλλου Διαδημοτικού Φορέα, της διαχείρισης των απορριμμάτων. Αλλοπρόσαλλη πολιτική».

Το στέλεχος της παράταξης «Ώρα Πατρών» εξήγησε τον λόγο, που επιθυμούν ως παράταξη την δημιουργία Διαδημοτικού Φορέα. «Πιστεύουμε ότι το κόστος του νερού θα είναι χαμηλότερο ακόμα και αν αναλάβουν 3 Δήμοι την διαχείριση του φράγματος. Αυτή την στιγμή πληρώνουμε 3-4 εκατ. ευρώ το χρόνο για λογαριασμούς ρεύματος, κάτι, που δείχνει ότι δεν θα ξεπεράσει το ποσό αυτό η διαχείριση του φράγματος Πείρου- Παραπείρου. Θα έχουμε μια πιο χαμηλή τιμή στο νερό για τον πολίτη και θα έχουμε επάρκεια και ποιότητα σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα. Το καλοκαίρι είδαμε να κόβεται το νερό σε γειτονιές (Ρίο- Μεσσάτιδα- Παραλία) και την ίδια στιγμή να παραπονιέται ο Δήμος ότι δεν έχουμε νερό».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο