ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ | Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020

Αντρ. Τοπάλι: «Είμαι 25 χρόνια στην Ελλάδα και σε αυτό δεν χωράει... ένσταση από κανέναν»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Αντρ. Τοπάλι: «Είμαι 25 χρόνια στην Ελλάδα και σε αυτό δεν χωράει... ένσταση από κανέναν»

Ο Αντριάνο Τοπάλι γεννήθηκε το 1994 στην Αλβανία και ήρθε στην Ελλάδα δυόμιση ετών. Στη χώρα μας πήγε σχολείο, πέρασε πανεπιστήμιο - το οποίο θυσίασε για το μπάσκετ- στη χώρα μας έπαιξε μπάσκετ για πρώτη φορά στα δέκα του χρόνια, στις ακαδημίες του Α.Ο Κένταυρου Δάφνης. Στη χώρα μας γεννήθηκε και η αδελφή του. Ο Αντριάνο έχει ελληνική ταυτότητα και παρότι βίωσε τον ρατσισμό από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, αγαπάει την Ελλάδα σαν δεύτερη πατρίδα του. 


Κι όμως, τις τελευταίες ώρες, έζησε ένα θέατρο του παραλόγου με τα αυτονόητα να αμφισβητούνται, όταν ομάδες της Α2 του μπάσκετ όπου θα αγωνιστεί και η ομάδα του ο Αμύντας, έκαναν ένταση στην ΕΟΚ, ζητώντας να μην αγωνιστεί στο πρωτάθλημα καθώς… δεν είναι Ελληνας. Την ώρα που έχει ελληνική ταυτότητα. Και το παράλογο έχει τα όριά του γι αυτό και τελικά οι ενστάσεις δεν είχαν καμία τύχη.

 Μιλώντας στον 105.5 στο Κόκκινο, ο 26χρονος μπασκετμπολίστας του Αμύντα αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις και τόνισε πως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ούτε τα χαρτιά του, ούτε το δικαίωμά του,  αλλά ούτε αυτό που έχει στην ψυχή του. 

«Ξαφνικά, μετά την χθεσινή προπόνηση, ανεβαίνει μία ανακοίνωση στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να γίνει ένας ντόρος ότι δεν θα παίξω ούτε εγώ ούτε ο Τζόι. Στην αρχή τρόμαξα αλλά όταν το καλοσκέφτηκα και επειδή ξέρω πως έχουν τα πράγματα, δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα μπορούσα να μείνω εκτός. Δεν εχω ιδέα ποιες μπορεί να είναι οι ομάδες που έκαναν ένσταση και δε με αφορά. Το να έχει κάποιος μια δική του θέση, είναι δικαίωμά του, ήταν δικαίωμά τους. Αυτό που με πείραξε ήταν ο τρόπος που διαδόθηκε από κάποιους δημοσιογράφους. Την στοχοποίηση που υποστήκαμε. Η ομοσπονδία όμως κατα πόσο μπορεί να πάρει μια τέτοια απόφαση και να το δώσει μάλιστα σε έναν δημοσιογράφο για να βγει το θέμα έτσι όπως βγήκε. Δεν γνώριζε η ομοσπονδία ότι θα αντιδρούσε τόσος κόσμος; 

Ηταν απίστευτες οι εκδηλώσεις συμπαράστασης. Προφανώς και δεν θα το βάλω κάτω, προφανώς και όλο αυτό με κάνει πιο δυνατό να ξεκινήσω να βάζω στόχους υψηλότερους. Η μόνη μου πικρία σε όλο αυτό είναι που μπήκα σε μια διαδικασία να βρίσκομαι στο επίκεντρο για λάθος λόγους. Υπάρχουν τόσα σοβαρά πράγματα με τα οποία θα πρέπει να ασχοληθεί η ομοσπονδία και οι δημοσιογράφοι, περνάμε μια πανδημία, δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει. Κάποιοι άλλοι μου έλεγαν να πάρω δικηγόρο, να τρέξω το θέμα νομικά. Δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθώ με το εάν κάποια ομάδα θα κάνει ένσταση για τη συμμετοχή μου στο πρωτάθλημα. Αυτός είμαι, έτσι ήμουν πάντα, δεν ασχοληθώ με τίποτα από όλα αυτά. 

Είμαι 25 χρόνια στην Ελλάδα, έχω μεγαλώσει εδώ, ξέρω την κουλτούρα, ξέρω τη γλώσσα, ξέρω την ιστορία πιο καλά από την ιστορία και την κουλτούρα της πατρίδας μου και αυτό δεν μπορεί κανένας να το διαψεύσει, όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε. Αν κάποιος ήθελε πραγματικά να μάθει τι θα γίνει, ήταν να πάρει ένα τηλέφωνο στην ομοσπονδία και να μάθει ότι ο Αντριάνο και ο Τζόι (σ.σ επίσης συμπαίκτης του στον Αμύντα) θα παίξουν κανονικά στο πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος της ομάδας μου με διαβεβαίωσε από την πρώτη στιγμή πως είναι όλα υπό έλεγχο.

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο