ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020

Α. Παναγιωτόπουλος: Οι αγρότες καταρρέουν και δεν βλέπουμε στήριξη σε κανένα προϊόν


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Α. Παναγιωτόπουλος: Οι αγρότες καταρρέουν και δεν βλέπουμε στήριξη σε κανένα προϊόν

Για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Αχαΐας καθώς και τα αιτήματα που προβάλουν επιτακτικά για να επιβιώσουν, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.


Όπως ανέφερε, το γεγονός ότι στην συγκέντρωση των αγροτών της Δυτικής Αχαΐας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα ήταν μαζική, καταδεικνύει και το μέγεθος των θεμάτων που αντιμετωπίζουν.

«Αυτή ήταν μια από τις πιο μαζικές συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες των αγροτών της Δυτικής Αχαΐας, γιατί τα προβλήματα είναι τόσα πολλά που πλέον τους υπερβαίνουν και φτιάχνονται σαν θηλιά γύρω από το λαιμό του αγροτικού νοικοκυριού. Δυστυχώς ο αγροτικός κόσμος περνάει σήμερα την κρίση της πανδημίας, όπως η κοινωνία όλη, αλλά την περνάει σε χειρότερο βαθμό γιατί δεν ελήφθησαν και από την Κυβέρνηση μέτρα που θα στηρίζουν το αγροτικό εισόδημα. Το πρώτο είναι ότι δεν μείωσε τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 25% όπως σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες. Επίσης στην περιοχή μας όλα τα προϊόντα πήγαν κατά διαβόλου από την πατάτα, το καρπούζι και το λάδι και τώρα έρχεται η σειρά του σταφυλιού.

Δεν έχουν ληφθεί μέτρα που να στηρίξουν πραγματικά το αγροτικό εισόδημα. Έπρεπε να είναι εμπροσθοβαρή μέτρα για να προλάβει η κυβέρνηση να τους στηρίξει πριν πέσουν κάτω. Σήμερα καταρρέουν και δεν βλέπουμε στήριξη σε κανένα προϊόν. Ιδίως για την περιοχή της Δυτικής Αχαΐας έγιναν διακρίσεις και με υπουργικές αποφάσεις, έναντι των δικών μας αγροτών. Με σχετική απόφαση δίνουν 500 ευρώ τους πωλητές λαϊκών αγορών της περιοχής μας και 1.500 ευρώ στην περιοχή της Θεσσαλίας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος.  

Μιλώντας για τα αιτήματα του αγροτικού κόσμους της περιοχής ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε:

«Έπρεπε να φτιαχτεί ένα υπόμνημα στο οποίο να συμφωνούμε όλοι και να μην βγάζουν απλώς λόγους οι βουλευτές, αλλά να έχουν δέσμευση κάτω από συγκεκριμένα αιτήματα. Τα αιτήματα είναι πρώτο να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές γιατί δεν μπορεί ο κόσμος να τις πληρώσει μέσα σε αυτή την κρίση και δεύτερον να δοθεί στρεμματική ενίσχυση σε όλα τα προϊόντα για να μπορέσει να ανακουφιστεί ο κόσμος για να μπορέσει να ξανακαλλιεργήσει. Πέραν αυτών η κυβέρνηση να στηρίξει πρωτοβουλίες και μέτρα ώστε οι εξαγωγικοί δρόμοι να παραμείνουν ανοικτοί και να μπορεί το προϊόν να διατίθεται».   




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο