ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020

Δ. Κουτσούμπα: Από χώρα πρότυπο θα καταλήξουμε παρίας στην προστασία των μνημείων


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Δ. Κουτσούμπα: Από χώρα πρότυπο θα καταλήξουμε παρίας στην προστασία των μνημείων

«Από χώρα πρότυπο στην προστασία των μνημείων θα καταλήξουμε χώρα παρίας στην Ευρώπη» δήλωσε η Δ. Κουτσούμπα, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» σχετικά με την τελευταία προσφυγή που κατατέθηκε στο ΣτΕ για την ακύρωση της κυβερνητικής απόφασης σχετικά με τα αρχαία του μετρό Θεσσαλονίκης στον σταθμό Βενιζέλου.


Η Δ. Κουτσούμπα αναφέρθηκε στην προσφυγή που κατέθεσαν στο ΣτΕ ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ Αττικής, Στερεάς και Νήσων, η Πανελλήνια Ενωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση για τεμαχισμό και απόσπαση του μοναδικού βυζαντινού μνημείου.

«Στην προσφυγή υπενθυμίζουμε ότι η σύνθεση του ΚΑΣ που αποφάσισε την απόσπαση δεν ήταν νόμιμη γιατί συμμετείχαν δύο μέλη που είχαν εμπλοκή με το έργο και έχουν άμεσο οικονομικό συμφέρον. Με βάση το νόμο αυτό απαγορεύεται ρητά» τόνισε.

«Δεν καταλαβαίνουμε την κυβερνητική εμμονή για ένα σχέδιο που πηγαίνει όλο και χειρότερα. Οι βυζαντινολόγοι έχουν ξεσηκωθεί διεθνώς και έχουν στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό. Από χώρα πρότυπο στην προστασία των μνημείων θα καταλήξουμε χώρα παρίας στην Ευρώπη. Από εκεί που είχαμε να περηφανευόμαστε ως χώρα ότι μπορούμε να ενσωματώνουμε τις αρχαιότητες που ανευρίσκονται τώρα θα βρεθούμε στον αντίποδα ως μια χώρα που δεν μπορεί να κάνει ένα έργο και να διατηρήσει in sitένα μνημείο τόσο σημαντικό» σημείωσε μεταξύ άλλων η αρχαιολόγος.

 

 

 

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο