ΥΓΕΙΑ | Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020

Πρώτα προανήγγειλαν, μετά προκάλεσαν ευθεία απειλή για την Δημόσια Υγεία στη Λέσβο


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Πρώτα προανήγγειλαν, μετά προκάλεσαν ευθεία απειλή για την Δημόσια Υγεία στη Λέσβο

Δεν έχει βρεθεί έξι μήνες τώρα κανείς να στηρίξει επιστημονικά -πόσο μάλλον ηθικά- τις επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη Λέσβο, η απολυτότητα και το θράσος τους αποτελούν αυτό που οι αρχαίοι ονόμαζαν «ὕβρι», τις μεθοδεύσεις Μηταράκη τις είχε πρακτικά προαναγγείλει ο Αδ. Γεωργιάδης και οδήγησαν σε ευθεία απειλή για την Δημόσια Υγεία στη Λέσβο, τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΑΒ, διευθυντής του ΕΣΥ Παναγιώτης Τζανετής, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.


Όσοι προβλέπαμε εξ αρχής τους κινδύνους από την πανδημία στις δομές προσφύγων και μεταναστών «ανοιχτές πόρτες παραβιάζαμε», ένα εξάμηνο δεν βρέθηκε ένας να υποστηρίξει πως όσα συνέβαιναν στα camp ήταν επιστημονικά ορθά ή, πολύ περισσότερο έστεκαν από ηθική άποψη. Ούτε ένας, τόνισε ο κ. Τζανετής. Παρόλα αυτά, η πολιτική ηγεσία επέμεινε με απολυτότητα και θρασύτητα, με αυτό που η αρχαία ελληνική αποδίδει με την λέξη «ὕβρις».

Τα είχε προαναγγείλει και ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης με τρόπο εύγλωττο (και αρκετά λακωνικό σε αντίθεση με τις συνήθειές του), θύμισε, είχε πει «θα τους κάνουμε την ζωή πιο δύσκολη από το Αφγανιστάν». Αυτό υλοποιήθηκε, είναι σαφές ότι ιδεολογικά και πολιτικά κυριάρχησε στην παράταξή του η άποψη αυτή. Δεν είναι μόνο το ανθρωπιστικό, υπάρχει ευθεία απειλή για την Δημόσια Υγεία στη Λέσβο (και είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί). Και υπάρχει και εμπλοκή με τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, που μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη.

Αυτή η πολιτική, εκτός από ανήθικη, είναι ανέφικτη και ατελέσφορη. Το ότι είναι ανέφικτη αποδεικνύεται τώρα. Αναγκάζονται να στείλουν την μισή αστυνομία στην Μυτιλήνη να μαζεύει από τις πλαγιές και τα ρουμάνια ανθρώπους των οποίων τα στοιχεία εν πολλοίς είναι άγνωστα. Που θα κρύβονται, ευνοώντας την μετάδοση από τον έναν στον άλλον. Είναι σαν να σκηνοθετεί κάποιος τις ιδανικές συνθήκες για την εξάπλωση του ιού, με πλήρη αδιαφορία απέναντι στις επιπτώσεις και στους «ομόαιμους» και «ομοεθνείς». Και αυτή η «δυνατότητα» που πλέον έγινε πραγματικότητα στην Μόρια, στη Λέσβο, υπάρχει και για την Σάμο και για την Κω, προειδοποίησε. Είναι μία «αυτοεκπληρούμενη προφητεία», δημιουργούν όλες τις συνθήκες για να αναπτυχθεί ρατσισμός, ξενοφοβία, φασισμός, μετά λένε «τι να κάνω; ήταν ο λαός που το σκεφτόταν έτσι», όχι ότι τον οδήγησα εγώ να εκφραστεί με αυτόν τον τρόπο... 

Αυτή την στιγμή, συνέχισε ο κ. Τζανετής, πάει να διαχειριστεί το θέμα το... βαρύ πυροβολικό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης που τον Φεβρουάριο... έφυγε τρέχοντας. Ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος ήταν αυτός που συντόνιζε.. τις αντιδράσεις των αυτοδιοικητικών στην ενδοχώρα. Τι έκανε το ΥΠΕΣ για να επέλθει αποσυμφόρηση; Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκης έχει... άλλες προτεραιότητες. Ποιος έχει μείνει; Αν τα πράγματα δεν βελτιωθούν θα στείλει και τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη και μετά... τέρμα.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο